Hırsızlar hesap verecek

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlar hesap verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

“8 Aralık 2006’da çekilen programın montajlanan bir kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV’nin binasından hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır.”

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kulübü, son günlerde bazı internet sitelerinde yayınlanan, Ercan Saatçi ve Metin Özülkü’nün bir program çekimi sırasında aralarında yaptıkları konuşma görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Montajda ayıklandı
FBTV’de Sayın Metin Özülkü’nün hazırlayıp sunduğu Müzik Molası programının 8 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan bölümüne Sayın Ercan Saatçi konuk olmuş ve söz konusu diyalog bu programın bant kayıt çekimi sırasında gerçekleşmiştir. Program, bahsi geçen diyalog montajda çıkarıldıktan sonra yayınlanmıştır.
Kötü niyetli kişiler
2006 yılında yapılan bu çekimin montajlanan bu kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV’nin binasından dışarıya çıkarılmış ve daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklanmıştır. Kısacası FBTV’den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış, bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır.
Ayarı bozulanlar
Böyle bir görüntünün varlığı 1 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinde Spor Yazarı Kadir Çetinçalı tarafından “Ayarı Bozulanlar” başlıklı yazıda kaleme alınmış, Çetinçalı o tarihteki yazısında Sn. Ercan Saatçi ile Sn. Metin Özülkü’nün söz konusu diyaloğunu köşesine taşımış ve son olarak şu ifadeleri kullanmıştır; “Bu olayın kaydı bende mevcuttur, isteyene izletebilirim.”
GS TV’de izlediler
FBTV yönetimi aynı zamanda Doğan Haber Ajansı çalışanı olan Kadir Çetinçalı’nın yazısı üzerine o tarihte yaptığı araştırmada bu görüntülerin o dönemde Doğan TV Center’ın Bağcılar’daki merkezinde aynı bina içinde görev yaptıkları GSTV’nin çalışanları tarafından Çetinçalı’ya izlettirildiği bilgisine ulaşmıştır.
İşte 4 kişilik isim listesi
2006 yılında FBTV’den ayrılarak GSTV’de göreve başlayan 4 kişilik ekipte şu isimler yer almaktadır; Hasan Tankaya, Selim Sırrı Bayer, Erdoğan Veis, Abdullah Ercan. FBTV yönetimi kurum içinde yaptığı araştırmada, Fenerbahçe formalı fotoğrafı yer alan ve halen GSTV’de Program Sorumlusu olarak görev yapan Selim Sırrı Bayer’in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığını şahitlerle belirlemiştir.
Eski FB TV çalışanları
Gelinen noktada bu videonun hangi amaçla ve nasıl FBTV’nin merkezinden çalındığını açıklığa kavuşturma konusunda en bilgili isimler, bu videonun kendisinde mevcut olduğunu yazısında belirten Kadir Çetinçalı ve ismi geçen eski FBTV çalışanlarıdır.
Her kurumda vardır
 Her TV kuruluşunun çeşitli çekim ve yayınlarında buna benzer montajda kayıttan çıkarılmış pek çok görüntü ve röportaj yer aldığı yayıncılıkla ilgilenen herkesin malumudur.
Bizim dahlimiz yok
 FBTV’den çalınan söz konusu video görüntülerinin çeşitli internet sitelerinde veya farklı televizyon kuruluşlarında yayınlanmasında kulübümüzün veya FBTV’nin herhangi bir dahli bulunmamaktadır.
Mahkemeye gidiyoruz
Fenerbahçe Kulübü olarak kurum dışına çıkartılan görüntüler hakkında yasal girişimler başlatılmış olup, her türlü hukuki yaptırımın uygulanması yargıdan talep edilecektir.

Haberin Devamı

İhsan Topaloğlu  (FB TV Genel Müdürü)

Haberin Devamı

Gereken her şey yapılacak

FENERBAHÇE TV Genel Müdürü İhsan Topaloğlu, Ercan Saatçi ile Metin Özülkü arasındaki görüntülerin kendilerinden izinsiz olarak alıp internete sızması ilgili kanuni işlemlere başladıklarını söyledi. Topaloğlu, “FB TV, bugüne kadar dürüst ve doğru habercilik adına tüm etik değerlere sadık kalmış, ülkenin en güvenilir yayın kuruluşlarından biridir. FB TV’de yayınlanmamış olan söz konusu görüntülerin kurum dışına sızması ile ilgili gereken kanuni işlemler başlatılmıştır. Bu hususta gereken mutlaka yapılacaktır, zira bu konu ülkenin yayıncılık değerleri ile doğrudan ilişkilidir” dedi.

Ne olmuştu?

Sinkaflı konuşma
* FENERBAHÇE Televizyonu’nda 8 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan “Müzik Molası” programının bant kaydı sırasında Ercan Saatçi ile Metin Özülkü arasında geçen Galatasaray’a yönelik sinkaflı konuşmanın görüntüleri bazı internet sitelerine sızdırılmış ve Fenerbahçe Kulübü zor durumda kalmıştı.
 Ultraslan pankart açtı
* GALATASARAYLI taraftarlarlar görüntülerin yayınlanmasının ardından internette protesto kampanyası başlattı. Ultraslan grubunun üyeleri önceki günkü Sivasspor maçında Ercan Saatçi aleyhine pankart açtı ve küfürlü tezahüratta bulundu. 60-70 kadar taraftar da Metin Özülkü’nün program yaptığı ATV’nin binasına giderek siyah çelenk bıraktı.
* ERCAN Saatçi, dün Hürriyet’te yayımlanan köşe yazısında, “Bütün samimiyetimle ve açıkça Galatasaray taraftarından özür dilerim” dedi.
Fenerliler sahip çıktı
* FENERBAHÇELİ taraftarlar, internetteki buluşma noktaları “antu.com”a yaptıkları yorumlarda Ercan Saatçi ile Metin Özülkü’ye sahip çıktı. Antu.com’un lideri Metin Şen, yazdığı yorumda Galatasaraylılar’a, “10 senelik başarısızlığın faturasını Ercan Saatçi’ye çıkarıp gündem değiştirme çabalarından vazgeçin” dedi.
Soruşturma başlatıldı
* FENERBAHÇE TV, Ercan Saatçi ile Metin Özülkü arasındaki konuşmaların yer aldığı görüntülerin izinsiz olarak alınıp internet sitelerine sızdırılması ile ilgili olarak soruşturma başlattı ve olayın sorumlularını buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!