Haftanın en tarz futbolcuları

Güncelleme Tarihi:

Haftanın en tarz futbolcuları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 21:39

Giyim kuşamına önem veren futbolcular stil ikonu gibi sokağı etkiliyor, taraftarlara rol model oluyor. Bundan böyle her pazar, Hürriyet Spor sayfalarında sizler için ligin en tarz futbolcularını seçip, stillerini büyüteç altına alacağız. İlk dört isim: Gomez, Quaresma, Muslera ve Selçuk İnan.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ DURUŞUNUN SIRRI SAÇLARI

O hiç tartışmasız dünyanın en stil sahibi futbolcularından biri. Farklı markalarla onlarca sponsorluk ve reklam anlaşması yapmış olması tesadüf değil. Giydikleri dikkat çekiyor, örnek alınıyor. Youtube’da, “Gomez saçı nasıl yapılır” konulu onlarca video olduğunu biliyor musunuz? Gomez attığı goller kadar önü kıvrılarak havaya kalkan saçları ile de dikkat çeken futbolculardan. 

Biz futbolcuların fit olma durumuna alışığız ama o ekstra fit. Ve vücudunu sergilemekten de çekinmiyor. Cool bir tarzı var. Sporcu ama özel hayatında takım elbise erkeği olduğunu söyleyebiliriz. Kendi tarzını yaratmanın peşinde olduğu her halinden belli...

ALMANYA’NIN İDEAL GOLCÜSÜ

Türkiye’ye geldiğinde itibarı düşüşteydi ama şu son 8 ayı geçirebileceği en iyi seviyede geçirdi. Ekstra çalıştı ve Almanya’dan kendisine gelen “zayıf lige gitti” eleştirilerine karşı güçlü durdu. Artık Euro 2016’da Almanya’nın ideal santrforu olması kesin gibi. Bugünkü derbide de muhtelemen Almanlar onu yakından izleyecekler.

Haberin Devamı

KÜPELERİ SERVET DEĞERİNDE

QUARESMA olan ismini karizma diye telaffuz eden taraftarlar olduğunu biliyorum. Karizmasını hep yüksek tutmak için her türlü stil hamlesini yapabilecek futbolculardan. Saçlarının yanını sıfır numaraya tıraş ettirir, üst kısmını örer, 50 metre öteden parlayacak servet değerinde küpeler takar, tişörtün en V yakalısını, pantolonun en darını çekinmeden giyer. Kısacası sahada kimselerin yetişemediği hızını moda konusunda da sürdürüyor Quaresma. İddialı dövmeleri var. Kolları, göğsü, bacakları, boynu tamamen kaplı. Kaşına faça attırıyor, hatta sol gözünün altında faça gibi pençe izine benzer iki çizgi dövmesi var. Dize kadar kuru kafalı çorap, zebra desenli tayt giyip, bir dergiye çırılçıplak poz verecek kadar cesur. Renklerden korkmuyor. Klasik bir erkek değil ama sportif tarzın en iyi temsilcilerinden biri. Abartıyı seviyor ama zaten bu abartılı tarz onu Q17 yapıyor.    

YEPYENİ BİR KİMLİĞE BÜRÜNDÜ

Stili yıllarca biraz rahatsız ediciydi. Hep bir kavga halindeydi, rakip bulamazsa gölgesiyle kavgaya hazır gibiydi. Ama 2016 ile birlikte o da yeni bir kimliğe bürünmüş gibi. Euro 2016’da kulübede olmak istemiyorsa kalan 3 maçı da en üst seviyede geçirmek zorunda.

Haberin Devamı

ŞAPKASIZ ÇIKMAZ ABİSİ

Selçuk İnan stilinin en önemli kodu şapka. Fazlasıyla kıvırcık saçlarının kabarmasına engel olmak için olsa gerek şapkasız çıkmayanlardan kendisi. Spor bir tarzı var. Fazla cesur olduğu söylenemez ama yeniliklere de açık. Parmak arası terlik aşamasını geçmiş durumda mesela. Ya da dar paçalı kotunu botunun içine sokabiliyor. Biraz daha moda dergisi karıştırıp, Arda gibi arkadaşlarına danışırsa gelecekte stili ile konuşulur. Şimdilik sokağı bir tek şapkaları ve bereleri etkiliyor.    

G.SARAY’IN EN BÜYÜK ŞANSI

Herhalde ligde bireysel performans/takım performansı paritesi en yüksek oyuncu o. Takımının düşüşü onu sarsmadı ve hep güçlü durdu. Bugün Beşiktaş’a karşı Galatasaray’ın şansından söz edebiliyorsak en önemli sebebi o.

Haberin Devamı

EKSTRA İYİ AİLE ÇOCUĞU

YAPTIĞIMIZ bir röportajda modayla İtalya’da oynarken yakınlaştığını söylemişti Muslera. Hatta sonrasına tasarım yapmaya başladı ve bir spor giyim markası ile ortak koleksiyon bile piyasaya çıkardı. Sade bir tarzı var Muslera’nın. Ama eşofman adamı da değil. İdmana bile pantolonunu giyip gidiyor.
Gömlek değil tişörtle tamamlıyor ama pantolon mühim. Fazlasıyla iyi aile çocuğu gibi. Temiz gülümsemesi ve pozitifliği ile örnek futbolcu. Hatta rakip takımın taraftarlarınca sevilen istisna kaleci. “Stilimde değişik şeyler giyerim ama aşırıya kaçmam” diyor. Aramızda kalsın ama eskiden model olan karısı giyinirken ona yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

PERFORMANSI ARTTI

G.saray’a geldiğinden beri en zorlu sezonunu yaşadı ama eleştirilere karşı performansını ekstra artırdığını söyleyebiliriz. Şu anda tribündeki homurdanmaların hedefinde değil. Futboluna odaklanmasında Burak’la ayrılışının önemli payı var.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!