Gökhan Gönül için oynar raporu aldık

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Gönül için oynar raporu aldık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 16:33

A Milli Futbol Takımımızın doktoru, Cengiz Dinç, sakatlıkları çok tartışılan Arda Turan ve Gökhan Gönül’ün sakaklıklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Dinç, Arda’nın sakatlığının oyuna devam etmesi nedeniyle ciddi boyutlara ulaştığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Arda, Belçika maçında ayak bileğine bir darbe aldı; ilk müdahalesini yaptık. Devre arasında kontrol ettik; ayak bileğinde bir şişlik vardı. Ağrısı da vardı; ama maçın atmosferi içerisinde ağrısı olmasına rağmen kendisi devam etmek istedi. Gerekli bandajı yaptık ve oynadı. 2. yarı başlamadan önce ayağındaki buzu çıkarttık, “oynayabilirim” dedi. Benim de onayımla oyuna devam etti. O anda ayak bileği zaten çok kötü olsaydı; oyuna devam edemezdi. Ağrısı çok şiddetli değildi,  devam etmesi elbette ki bir miktar sakatlığını sıkıntıya soktu; ama oynadı diye sakatlığının çok daha ciddi bir boyuta geldiği söylenemez” dedi. 

Haberin Devamı

 EN GEÇ 3 HAFTA İÇERİSİNDE FORMASINA KAVUŞUR

Cengiz Dinç, Arda’nın en geç 3 hafta içerisinde formasına kavuşabileceğini belirterek, “Çekilen MR ve tomografi neticesinde darbeye bağlı yumuşak doku zedelenmesi ve ayak bileği bağlarında da ikinci derecede bir zorlanma tanısı kondu. Gerekli tetkikleri yaptık en geç 2 ya da 3 hafta içerisinde tekrar formasına kavuşacak” şeklinde konuştu.

GÖKHAN GÖNÜL İÇİN OYNAYABİLİR RAPORU ALDIK

Milli Takım doktoru Cengiz Dinç, Gökhan Gönül’ü ise Prof.Dr. Mehmet Demiralp’ten gelen oynayabilir raporu doğrultusunda oynatma kararı aldıklarını belirterek, “Gökhan Gönül, kadromuza dahil edilmeden önce kendisini ameliyat eden Prof.Dr. Mehmet Demiralp, tekrar kendisini kontrol etti. Ayrıntılı tetkikler yaptı. Muayeneden sonra Demiralp, onayı doğrultusunda oynamasında bir sakınca olmadığı yönünde bir bilgi geldi. Biz de zaten kendisini 10 gün boyunca antrenmana çıkarmadık, şikayetleri belirledik. Kemik içerisinde minimal bir ödem olduğu için ağrısı sıfır olmayacaktı. O günden sonra 3 antrenmana katıldı; yalnız maç içerisinde rakibi omuzunu sert biçimde çekti. Bu ani çekme ve zorlama omuzunda tekrar ağrıya neden oldu. Biz, tamamen kendisini ameliyat eden Prof.Dr. Mehmet Demiralp’in talimatları doğrultusunda karar verdik. Gökhan da bu doğrultuda oyuna girdi. Maçtan önce “hafif ağrım var; ama çok daha iyiyim” dedi. Bunun üzerine kendisini oyuna dahil ettik. Bugün yapılacak kontrollerde sahalardan ne kadar uzak kalacağı ortayı çıkacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!