Gökçek soruşturmasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Gökçek soruşturmasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 10:50

Ahmet Gökçek Yönetimi'ne bir günde aynı avukat tarafından "ilamsız" ve "haksız" yere MKE Ankaragücü Kulübü'nü 33 Milyon TL borçlandırmaktan haklarında, 4 ayrı kişi tarafından Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. İlk olarak soruşturmayı yürüten Savcı Nadi Türkaslan'ın dosyadan alındığı ortaya çıktı. Yerine atanan yeni savcı Kürşat Kayral ise suç duyurularını tek bir dosyada topladı. Savcı Kayral'ın Yargıtay'ın verdiği “Göçek Yönetimi yok hükmündedir” kararına rağmen, bu hükümde işlem yapmadan soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Suç duyurusunda bulunanlardan biri olan Ankaragücü eski yöneticilerinden Hikmet Hancıoğlu, 01.04.2011 tarihinde 142010/1299 nolu dosya ile Ahmet Gökçek ve Yönetim kurulu üyesi 32 kişi hakkında, 1 günde ilamsız ve haksız yere MKE Ankaragücü kulübünü 33 Milyon TL borçlandırdıkları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

(DHA) Doğan Haber Ajansının ele geçirdiği Savcılık inceleme tutanağına göre, Ahmet Gökçek Yönetimi hakkında Savcılığa bulunulan suç duyurusu soruşturmasındaki gelişmelerde, yöneticilerin verdiği ifadelerin çelişkili olduğu ortaya çıktı.

SORUŞTURMA SAVCI NADİ TÜRKASLAN'DAN ALINDI, SAVCI KÜRŞAT KAYRAL'A VERİLDİ

Ankaragücü eski yöneticilerinden Hikmet Hancıoğlu'nun 01-04-2011 tarihinde bulunduğu suç duyurusuna ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Nadi Türkaslan'ı atadı. Türkaslan, 21 kişinin ifadesini alarak çalışmasına devam ederken, nedeni bilinmeyen bir gerekçeyle soruşturmadan alındığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Nadi Türkaslan'ın yerine ise Savcı Kürşat Kayral'ı atadı. Savcı Kayral, Gökçek'ler soruşturmasına başlarken yöneticilerin verdiği ifadeler ise kafaları karıştırdı.

"SAVCILIK İNCELEME TUTANAĞINA GÖRE İFADELER ÇELİŞKİLİ"

Savcılık inceleme tutanağına göre, bazı yöneticilerin verdiği ifadelerin özeti şöyle: Dönemin MKE Ankaragücü kulüp başkanı Ahmet Gökçek, 29.05.2012 tarihinde verdiği ifadede,” ne para verdim, ne de haciz koydum derken, yöneticilerin verdiği paralardan da haberim yok” dedi. 06.12.2011 tarihli ifadesinde Mali sayman Ayhan Atalay İse, yüksek rakamlarda yönetimin imzasını alıyorduk derken Ahmet Gökçek'i yalanlamış oldu. Atalay, ifadesinde koyduğu icralardaki paranın bir bölümünün Nuri Elibol, Mustafa Akan ve Ö.Faruk Kalyoncu'ya ait olduğunu belirtti. yönetici Nuri Elibol ise bu ifadeyi yalanladı. Elibol, 09.12.2011 tarihinde verdiği ifadede ben kimseye elden para vermedim. Ayhan Atalay'a veya kulüpten herhangi bir kişiye vermediğim gibi, verdiğim tüm paralar banka üzerinden geçmiştir dedi.

"KANUNEN USULSÜZ OLMASINA RAĞMEN TAHSİL FİŞİ İLE 8 BİN TL ÜZERİNDE MAKBUZ KESİLMİŞ"

Bir diğer konu ise 2009 "vergi usul" yasasına göre, tahsil fişiyle 8 bin TL üzerindeki işlemler banka üzerinden yapılıyor. Ancak vergi kanununa göre usulsüz olduğu bilinmesine rağmen, yöneticilerden Levent Çamur 216 Bin, 144 Bin, 16 Bin ve 217 Bin Euro'luk 4 adet, Seçkin Odabaşı ise 335 Bin, 317 Bin ve 25 Bin Euro'luk 3 adet tahsil makbuzu ile kulübe para verdiklerini, Savcıya verdikleri ifadede açıklamaları kafaları karıştırdı. Savcılık "inceleme" tutanağına göre bazı yöneticilerin ifade vermeye gelmemeleri üzerine, bu isimlerin polis katkısıyla ifadeye çağırıldığı evraklarda ortaya çıkarken birçok ifadenin de çelişkili olması dikkat çekti. Ankaragücü camiası soruşturmanın ne şekilde sonuçlanacağını ise merak ediyor. Öte yandan MKE Ankaragücü başkanı Mehmet Yiğiner'in de aynı yolu izlediği ve kulübe yöneticilerden aldığı bağışları tahsil fişiyle yapması, vergi usul yasasına göre usulsüz olduğu belirtildi.

HİKMET HANCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

MKE Ankaragücü eski yöneticilerinde Hikmet Hancıoğlu, "Ahmet Gökçek yönetimin Ankaragücü Kulübü'nü haksız yere borçlandırdıklarını belirterek, konuyu savcılığa taşıdığını belirtti. Hancıoğlu, "Gökçek Yönetimi'nin 30 ağustos 2009 tarihinde MKE Ankaragücü yönetimine gelmelerinin ardından usulsüz olduğu gerekçesiyle davası açılmıştı. Bu davada bilirkişi raporuna göre Yargıtay tarafından, Ahmet Gökçek Yönetimi yok hükmünde sayılarak kongre iptal edilmişti. Ancak ilgili karar Gökçeklerin eline ulaştığı gün, Ahmet Gökçek yönetimindeki yöneticiler, MKE Ankaragücü kulübüne bir günde "ilamsız" takiple aynı icra dairesi, aynı avukat aracılıyla 33 Milyon TL haciz koymuşlardı. Bugün bu icralar faizleri ve avukat masrafları ile, 50 Milyon TL civarında oldu. Ahmet Gökçek yönetiminin göreve geldiği 30.08.2009 tarihinde borç, 22 Milyon 617 Bin 18 TL idi. Kulüpten ayrıldıkları 24.08.2011 tarihinde ise bıraktıkları borç, 94 Milyon 866 Bin 395. 56 TL. Bugüne kadar MKE Ankaragücü tamamen Gökçeklerin, ödemediği futbolcu borçları ve icralar yüzünden bu hallere düşmüştür" diye konuştu.

HANCIOĞLU:"SORUŞTURMAYI SÜRDÜREN SAVCININ DEĞİTİRİLMESİ MANİDARDIR"

Hancıoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Benim anlamadığım soruşturmayı yürüten savcıdan dosya hiçbir gerekçe gösterilmeden alınıp yerine ise başka bir savcı atanıyor. Bu durum kafaları karıştırdığı gibi, çokta manidardır. Bunu anlamak ve yorum yapmak çok zor. Ankaragücü eski başkanı Bent Ahlat ve yeni başkan Mehmet Yiğiner'in de onlarla hareket ettikleri izlenimi doğuyor. İki başkanda, Ankaragücü kulübünün alacağı bulunan (TFF)'ye gizlice fatura kesiyorlar. Yanlarında ise Ahmet Gökçek'in avukatı ve o dönemin yöneticileri var çok "tuhaf". Kesilen faturalardaki paralarda icra kanalıyla, Gökçek yönetimindeki isimlere gidiyor. Ahmet Gökçek Ankaraspor'dan, Ankaragücü'ne 18 futbolcu getiriyor ve hiçbirinin parasını ödemiyor. Bugün Ankaragücü’nün FIFA'daki borçlarının birkaçı hariç hepsi bu futbolcuların alacakları. İddia ve TFF gelirlerindeki hacizlere bakılsın birçoğu bu yöneticiler ve onların getirdikleri futbolcular. Ne garip ki Gökçeklerin döneminde kulübün karar defterinde dahi, yönetimin yaptığı borçlandırmalarla ilgili aldıkları hiçbir karar yok. Ankaragücü yeni başkanı Mehmet Yiğiner, ise faizcileri açıklayacağını belirtmişti. Açıklamasına gerek yok. Ankaragücü’nden kimlerin faiz aldığı ortada. Bu nedenle ben kulübümüzü haksız bir şekilde borçlandırdıklarını düşündüğüm için, sorumlu bir MKE Ankaragücülü olarak ,savcılığa suç duyurusunda bulundum ve soruşturma hala devam ediyor, "dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!