Geyik asparagası

Güncelleme Tarihi:

Geyik asparagası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2004 02:04

Kafile Başkanı Önder Yakşi, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Şansal’a bir geyik boynuzu hediye etti. Şansal da, boynuzla birlikte gazetecilerin yanında güreşçimiz Nazmi Avluca’ya ‘Sen mi kırdın bu boynuzu?’ dedi.

Bu espri, Anadolu Ajansı’na haber oldu. Hem de ne haber: ‘Nazmi Avluca, idman yaptığı geyiğin boynuzunu kırdı. Geyik sahibi onurum kırıldı diye tutturunca, kafilemiz bu boynuzu 1100 Euro’ya satın almak zorunda kaldı.’

DERLER ya; ‘Arkadaş geyik muhabbeti yapma...’ İşte espriyle karışık bu söz, devletin resmi haber ajansı tarafından yapılan bir haber sonucu gerçeğe dönüştü. Hem de ne haber... Geçtiğimiz hafta İsveç’in Haparanda kentinde düzenlenen 51. Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası sırasında yaşandığı iddia edilen bir olay, Anadolu Ajansı’nca dün abonelerine gerçekten yaşanmış gibi sunulunca kızılca kıyamet koptu. Oysa gerçekte olay, adından da anlaşılacağı üzerine bir ‘geyik muhabbeti’ydi. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Şansal ve kafile başkanı Önder Yakşi’nin yaptığı şaka, gerçekmiş gibi yansıtılmıştı.

İŞTE O HABER

Güreş tuttuğu geyiğin boynuzunu kırdı

İSVEÇ’
in Haparanda kentinde geçen hafta düzenlenen 51. Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 84 kiloda altın madalya kazanan Nazmi Avluca’nın, bir ren geyiğiyle güreş tutmaya kalkışması, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Şansal’a pahalıya maloldu.

Milli Takım’ın kaldığı Finlandiya’nın Kemi kentinde, donmuş Botni Körfezi üzerinde gezinti yapan Nazmi Avluca, takım arkadaşlarına gücünü kanıtlamak için, kızak çeken bir ren geyiğini boynuzundan tutarak yere yatırmak istedi. Ancak ren geyiğinin oldukça görkemli boynuzlarından bir tanesi, Çorumlu şampiyonun gücüne dayanamayarak kırıldı. Olaya büyük tepki gösteren Finli kızakçı, geleneklerine göre tek boynuzlu geyiğin, kendisi için utanç kaynağı olacağını, bu geyiğin kesilmesinden başka çözüm bulunmadığını söyledi ve zararının karşılanmasını talep etti.

1100 Euro’yu Şansal’dan tahsil etti

Kafile başkanı Önder Yakşi, pazarlık sonunda 1100 Euro ödeyerek geyiğin sahibinin gönlünü aldı. Kırılan boynuzu hatıra olarak federasyon başkanı Osman Şansal’a getiren Önder Yakşi, yaptığı 1100 Euro’luk ödemeyi de Şansal’dan tahsil etti.

Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan madalyalardan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Güreş Federasyonu Başkanı Şansal, ‘Nazmi’nin bir geyikle antrenman yapması biraz pahalıya maloldu ama sonuçta ben de çok değerli bir hatıraya sahip oldum’ diye konuştu.

İŞTE DOĞRUSU

Espri yaptım gerçek sandılar

Finlandiya’nın Kemi şehrinde mağazaları gezerken, vitrinde bir geyik kafası görmüştüm. Satın almak istedim. Ancak, dükkan kapalıydı. Kafileden bir gün önce döneceğim için bu geyik boynuzunu alması için kafile başkanımız Önder Yakşi’den yardımcı olmasını istedim. Ve ardından Türkiye’ye döndüm. Yakşi de yeni kopmuş geyik boynuzunu pazarlıklar sonucu 60 Euro’ya satın almış. Daha sonra bunu bana, Türkiye’ye getirdi. Önceki gün Ankara’da Serbest Güreş Milli Takımımız’ın bir mangal partisi vardı. Gazeteci arkadaşlar bana ‘Başkan şu boynuzla senin bir fotoğrafını çekelim’ dediler. Ben de kabul etmedim. Ancak, orada kafile başkanımız Önder Yakşi’nin parayla aldığı bu geyik boynuzunun muhabbeti oldu. Bir ara Nazmi Avluca’ya, ‘Bu boynuzu yoksa sen mi kırdın?’ diyerek bir espri yaptım. Olay bundan ibarettir.

100 Euro istedi 60’a anlaştık

Başkanımın benden almamı istediği geyik boynuzunu bir çadır içinde asılı vaziyette buldum. Satıcı benden 100 Euro istedi. Yapılan pazarlık sonucu 60 Euro’ya anlaştık. Kamp yaptığımız Cumulus Oeli’nde elimdeki boynuzu gören güreşçiler, ‘Hayrola abi, bu boynuzu nereden buldun?’ diye takıldılar. Ben de kendilerine ‘Sizin kırdığınız boynuzu, alıp başkana götürüyorum’ diyerek şaka yaptım. Orada bulunan Nazmi, bana dönüp, ‘Abi, biz bir-iki saat önce gazetecilerle birlikte ren geyiklerinin bulunduğu yere gittik ve kızağa bindik. Geyikleri sevdik, okşadık. Daha sonra otele döndük’ dedi. Önceki akşam da serbetçilerin yemeğinde yine geyiğin muhabbeti yapıldı. Ben de, ‘Şampiyonumuz Nazmi Avluca’nın idman yaparken kırdığı bu boynuzu başkanım için satın aldım?’ diye yine şaka yollu bir açıklama yaptım. Olay bundan ibaret.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!