Gencer: İmkansızı başaracağız

Güncelleme Tarihi:

Gencer: İmkansızı başaracağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 11:29

Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı'nda Cemal Nalga skandalının ardından genel menajer sıfatıyla göreve getirilen Nur Gencer, başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Nur Gencer, Galatasaray Cafe Crown takımı kadrosunu beklediğinden daha iyi durumda bulduğunu kaydederken, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu ile Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaların ise akıl ve mantık dışı olduğunu ileri sürdü.

Galatasaray Cafe Crown takımının mevcut teknik kapasitesiyle ligde sorun yaşamayacağını düşündüğünü aktaran Gencer, şunları söyledi: “Hatta beklediğimden de iyi bir takım. Radoslav Rancik'in Azovmash maçındaki gibi oynadığı her maçı kazanırız. Simas Jasaitis'i kadrosunda bulunduran bir takım da zaten Avrupa takımıdır. Ama teknik grubun arkası tamamen film dekoru gibi bomboşmuş. Kimse yok. Bir tane yazılı kağıt, belge yok. Buraya gelene kadar maçın hakemini dahi öğrenemedim. Bu işlerde, maçın hakemi karşılanır, bir yemeğe gidilir, ağırlanır. Bu organizasyon eksikliği de değil, tamamen facia. Yaşanan sıkıntılar yüzde 100 bunun sonucu. Ama bu sonucu doğuran da Galatasaray Kulübü. Onun için fazla bir şey söylemiyorum. Biz artık önümüze bakacağız.”

“İMKANSIZI BAŞARACAĞIZ”

Verilen cezaların ardından Galatasaray Cafe Crown takımının ligde -4 puana düşmesi konusuna değinen Nur Gencer, ligde kalma yolunda imkansızı başaracaklarını ifade etti.

Yeni teknik ve idari kadro olarak, takımın arkasını doldurabilmeleri halinde, çok şeyin değişeceğini dile getiren Gencer, “Şimdi giriyorsunuz soyunma odasına, oyuncular prim bekliyor. Fenerbahçe Ülker maçında söz verilmiş, olaylar nedeniyle alınamamış. Fakat ben bu takıma çok inanıyorum. Bu imkansızı başaracağız. İnşallah TBF Tahkim Kurulu'ndan da iyi haber gelir. Artık bir bir tüm maçlarımızı kazanmaya bakacağız. Bu takımı kurtarmak için savaşacağız” diye konuştu.

VERİLEN CEZALARA BÜYÜK TEPKİ

Nur Gencer, TBF Yönetim Kurulu ile Disiplin Kurulu'nun Cemal Nalga olayı nedeniyle verdiği cezaları, sert sözlerle eleştirdi.

“Aslında ben Tahkim Kurulu'na da güvenmiyorum. Basketbol Federasyonu'na ise hiç güvenmiyorum” diyen Gencer, “Federasyonun yaptığı işlem, akla ve mantığa uyacak bir şey değil. Bir hesap, kitap işi değil. Bu kararları aklı başında olan bir disiplin kurulu vermez. Türkiye'de ilk olduğu için yönetmeliklerde, bu konuyla ilgili bir satır dahi yok. Ama orada uyduruyorlar, kendi kafalarından atıyorlar. Bu işler, bu kadar ucuz değil” şeklinde konuştu
Nur Gencer ayrıca, Galatasaray Cafe Crown'da göreve başlayana kadar, Basketbol Federasyonu'nun, özellikle de başkanının karşısında olduğuna değinirken, “Ama ben artık bir görevliyim. İşin o kısmını yöneticilerimize bırakıyorum. Biz artık neferiz” diyerek sözlerinin tamamladı.

YEŞİLDAĞ: “HESAP BASİT, HER MAÇI KAZANMAK”

Galatasaray Cafe Crown takımında antrenör Cem Akdağ'ın yardımcı olarak görev alan Cihansever Yeşildağ ise, yaptığı değerlendirmede, ligde kalmak için basit bir hesapları bulunduğunu kaydederek, “Hesap basit, her maçı kazanmak. Adım adım gideceğiz” dedi.

Yeşildağ, kadrolarını imkanları ölçüsünde bir oyun kurucu ve bir pivotla güçlendirmek zorunda olduklarını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!