Gay’ler er meydanına giremez

Güncelleme Tarihi:

Gay’ler er meydanına giremez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pehlivanlar ayağa kalktı

Türk eşcinsellerin kurdukları internet sayfasında yayınladıkları Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çekilmiş fotoğraflar pehlivanları çok kızdırdı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alper Yazoğlu, ‘‘Ahlakdışı bir olay’’ diyerek sert tepki gösterdi.

HER şey Türk eşcinsellerin internette oluşturdukları ‘‘www.ayilar.net’’ adrelsi sayfada, Kırkpınar'a Gidiyoruz başlıklı yazılarıyla başladı. Türk eşcinseller, yabancı turistlere de açık bir tur düzenlediklerini ve 1-2 Temmuz tarihleri arasında Edirne'ye yağlı güreşleri izlemeye gideceklerini duyuruyorlardı.

JAPON FOTOĞRAFÇI ÇEKTİ

Sayfada turla ilgili bilgiler de vardı. Buraya kadar her şey normal gözüküyordu.

Ancak, sayfada, bir de fotoğraf albümü vardı. 1999 yılında Yokohama adlı Japon bir fotoğrafçının çektiği güreş fotoğrafları vardı. İşte bu fotoğraflar pehlivanları çileden çıkardı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alper Yazoğlu, internette eşcinseller için oluşturulan Kırkpınar sitesini ahlakdışı olarak nitelendirdi.

SİTE KAPATILSIN

Alper Yazoğlu, bir turizm şirketi tarafından oluşturulan, ‘‘www.ayilar.net’’ isimli gay sitesinde Türk ve yabancı eşcinsellerin, bu yıl Temmuz ayında 639'cusu yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeleri için gezi programı hazırlandığını belirterek, şöyle konuştu:

‘‘639 yıllık geçmişi bulunan Kırkpınar'a gölge düşürülmüş. İnternet sitesindeki yağlı güreşlerle ilgili yapılmış karikatür, ahlakdışı bir olay. Bu karikatür, bazı gazetelerde sansür edilerek yayınlandı. Kırkpınar ile ilgili olarak internette yer alan yazı ve karikatürün kaldırılması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Kırkpınar'a gölge düşüren bu olayla yasal yollardan mücadele edeceğiz.Konuyu İçişleri, Dışişleri, Devlet Bakanı ve diğer bakanlara ileterek,bu iğrenç olayın durdurulmasını isteyeceğiz.’’

Olayın kendisini çok üzdüğünü belirten Yazoğlu, ‘‘Kırkpınar, yüce Türk milletinin Orta Asya'dan kopup gelerek Anadolu'yu ve Rumeli'yi vatan edişinin soylu bir destanıdır. Kırkpınar, Edirne Sarayiçi'ndeki şehitler yatağında yapılmaktadır. Böylesi kutsal yerde yapılan ve dünyanın en büyük organizasyonunu kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur’’ diye konuştu.

5 günlük tur programı çok dolu

Öte yandan türk eşcinsellerin 1-2 Temmuz tarihleri arasında katılacakları tur, yabancı eşcinseller için 29 Haziran tarihinde başlıyor. İnternet sayfasında ‘‘Türkiye'nin Hazineleri ve Zevkleri. Türk Ayıları'ndan Özel Bir Teklif’’ başlığıyla duyurulan tur kapsamında İstanbul ve Edirne'nin tarihi yerleri geziliyor ve güreşler izleniyor. Yabancılar için 4 gece- 5 gün olarak tasarlanan tur ücreti kişi başına 365 ABD doları olarak belirlendi. Turun yerli katılımcıları için 2 günlük ücret (iki kişi için) 140 dolar olarak belirlendi.

Hamamda özel parti

29 Haziran Perşembe

Havaalanına varış. 4 yıldızlı otele transfer.

Özel turlar.

Tanışma. Peynir ve şarap partisi

Otelde konaklama

30 Haziran Cuma

Yarım gün şehir turu.

Hamam partisi. Türk Hamamı'nda rahatlama.

Gece gay bar'da parti

1 Temmuz Cumartesi

Edirne'ye hareket. Otel'e yerleşme.

Sarayiçi'nde güreşleri izlemeye gidiliyor.

Gece otelde eğlence.

2 Temmuz Pazar

Yağlı Güreş finalleri izleniyor.

Edirne'den İstanbul'a dönüş.

Kumkapı'da veda partisi.

Gay bar'da partiye devam.

3 Temmuz Pazartesi

Havaalanına transfer. İsteyenler İzmir, Çeşme, Efes, Pamukkale, Bodrum, Marmaris, Antalya ve Kapdokya'ya gidebilir. Veya Yunanistan'da tatile devam edebilir.

REUTERS DÜNYAYA DUYURDU

Pehlivanları son derece sinirlendiren olayla ilgili haberi İngilizReuters Haber Ajansı, tüm abonelerine duyurdu. Haberi ‘‘Türk yağlı güreşçileri, gay'lerin kendilerini izlemelerini istemiyor’’ başlığıyla geçen Reuters, ‘‘Genellikle bıyıklı olan yağlı güreşçiler, sıcak güneşin altında yağdan parlayan kaslarıyla birbirlerini yere yatırmaya çalışıyor. Elini rakibin pantolonunun (kispet) içine sokmak yaygın bir taktik. Homoseksüellik Türkiye'de yasak değil. Büyük kentlerde gay topluluklarına rastlanıyor. Ancak polis baskısı var ve eşcinsellik bir tabu olarak görülüyor’’ yorumunu da yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!