Galatasaray: 60 Anadolu Efes: 71

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray: 60 Anadolu Efes: 71
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 00:01

Potada haftanın kapanışı Abdi İpekçi’deki müthiş derbi ile oldu. Galatasaray’ın da sonuna kadar savaştığı müthiş mücadelede gülen Granger farkıyla Anadolu Efes oldu: 71-60. Anadolu Efes karşılaşmanın başlamasına saatler kala hastalanan Heurtel ve Birkan Batuk'u derbide oynatamamasına rağmen galibiyete uzanmasını bildi.

Haberin Devamı

Lasme’nin sürüklediği Aslan, 5 dakikayı 8-7 ile geçerken, çeyrek sonu da 19-18 öndeydi. İkinci 10’a hızlı başlayan Efes, Granger’ın üst üste sayılarıyla 3 dakikayı 27-21 galip geçti. Furkan’ın üçlüğyle son 4’e 34-25 önde giren lacivert beyazlılar, odaya da 38-33’le gitti.

Galatasaray: 60 Anadolu Efes: 71

GRANGER ŞOV YAPTI
2.30’u 45-35 galip geçen Efes karşısında 10’lık seri yakalayan Galatasaray 5 geçilirken skoru dengeledi: 45-45. Granger’in basket faulüyle iki takımın da müthiş işler yaptığı çeyrek Efes üstünlüğüyle sona erdi: 56-53.

Galatasaray: 60 Anadolu Efes: 71

Galatasaray'ın Alman yıldızı Podolski'de Abdi İpekçi’deki derbiyi izlemeye geldi.

Haberin Devamı

Granger ile Dunston’ın ikili oyunlarıyla son çeyrekte 4 dakikayı 63-56 öne fırlayan Ivkovic’in öğrencileri, yine Granger’ın üçlüğüyle son 2’ye 69-60’la girdi. Granger maçı 22 sayı, 6 asistle tamamladı.


MAÇ SONU IVKOVIC: GALİBİYETİ HAK ETTİK
Anadolu Efes’te koc Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı: “Ligdeki ilk maçımızı oynadık ve ilk maça göre oldukça zorlu geçti. Galibiyeti hak ettik. Maçın gidişatı oyuncularıma bağlıydı. Oyunu iyi okudular, iyi mücadele ettiler ve bununla birlikte oyun kontrolünü çok iyi sağladılar. Maçtan sadece üç saat önce Heurtel ve Birkan’ı geçirdikleri ağır grip nedeniyle oynatamadık. Geçtiğimiz hafta Euroleague’de Limoges deplasmanında 15 üç sayılık basket ve 27 asist ile çok iyi bir hücum performansı sergilemiştik. Bu maçı kazandıktan sonra Galatasaray maçına hazırlanmak için açıkçası çok fazla zamanımız yoktu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda ve Euroleague’de oynadığımız iki maça göre daha etkili bir savunma yaptık. Ligdeki ilk maçımızı oynadık şimdi önümüzde bugünden itibaren daha zorlu bir takvim var. Neredeyse altı günde üç maç oynadık. Şimdi Perşembe günü Euroleague’de EA Milano’ya karşı oynayacağız. Bu maça da en iyi şekilde hazır olmalıyız. Oyuncularımı tebrik ederim. Galatasaray’a da bundan sonrası için başarılar dilerim...”


MAÇ SONU ATAMAN: EN ÇOK EKSİK TAKIMLARDAN ÇEKİNİRİM
Galatasaray Odeabank Koçu Ergin Ataman ise Heurthel ve Birkan’ın rahatsızlığı nedeniyle oynamadığı Anadolu Efes’e kaybetmeleri üzerine, “En çekindiğim takımlar eksik takımlardır nitekim bu maçta da öyle oldu” dedi.

Kötü oynadıklarının ve kritik hatalarla mücadeleyi kaybettiklerini söyleyen Ataman, “Granger ve Brown etkili oyunlarıyla mağlup olduk. Bu şartlarda zor bir galibiyet alan Anadolu Efes’i de kutluyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!