Futbolda başkanlık sistemi

Güncelleme Tarihi:

Futbolda başkanlık sistemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, Türk sporunda devrim yaratacağını savunduğu Sponsorluk Yasa Tasarısı ile 3813 sayılı Futbol Federasyonu Kanunu'nda değişiklikler içeren yeni tasarının, Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu açıkladı.

Eski Bakan Bahattin Şeker döneminde hazırlanan tasarının kanunlaşması için gündemine aldığını açıklayan Seçkiner, ‘‘Sporcuyken federasyon başkanının peşinde koşardım. Başkan oldum, Genel Müdürün peşine düştüm . Genel Müdür olunca da, Bakan'ın... Hep bir yerlerde takılır, hevesim kırılırdı. Şimdi bakan oldum ve sporda kimsenin hevesini kırmayacağım. Sponsorluğun ne derece önemli olduğunu biliyorum. En kısa zamanda bu yasa çıkacak, ardından da tüm federasyonlar özerk olacak’’ dedi.

Yürürlükte bulunan 3813 sayılı Futbol Federasyonu Kanunu'nda da hatalar bulunduğunu ve bunların giderilmesi için harekete geçtiklerini söyleyen Seçkiner, ‘‘Başkan ve iki asbaşkanın seçiminden yanayım. Bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık. MHK'nin seçimle işbaşına gelmesi büyük hata. Futbolda Başkanlık sisteminden yanayım. Federasyon Başkanı, profesyonel olmalı. Böylece hem zaman ayırır, hem de daha ciddi yaklaşır. Seçimle ilgili prosedür, çalışmaya başladı. Tek aday da olur, çok aday da. Bu, demokratik bir seçimdir. Seçileni alkışlar ve destekleriz. Şimdiki federasyonun dört yabancı ile ilgili alacağı karara da saygı duyarım’’ diye konuştu.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile ilgili soruları da yanıtlayan Yücel Seçkiner, ‘‘Mahkemelerin verdiği kararlara saygılıyım. Bunları uygulayacağım. Ancak kimse orada burada dolaşıp, ben gelen müdür olacağım demesin. Bu konuda haberler çıkartmasın. Ben ekibimle çalışacağım. Bu makama ağlayanlar uğramasın. Siyasiler de, benim partimden de olsa gelmesin’’ açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!