Futbol cinneti

Güncelleme Tarihi:

Futbol cinneti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Tribün terörü yeşil sahaları kana buladı

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 4 ülkede önceki gün çıkan olaylar, 7 kişinin ölümüne 79'unun da yaralanmasına neden oldu...

Futbolda şampiyonluk ve ligde kalma yarışları kızışınca, tribündeki gerilim de tırmandı ve statlar kana bulanmaya başladı. Spor ve centilmenliğin bir kenara bırakılarak futbola gölge düşürülmesine yol açan bu acı tablonun aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 4 ülkede sadece önceki günkü bilançosu resmi olmamamakla birlikte 7 ölü, 79 yaralı.

SAVAŞ GİBİ!

Trabzon-F.Bahçe maçında yaşanan savaş manzaralarının faturası 14 yaralı, 35 gözaltı olurken, taraftarların bu spora nasıl gölge düşürüp kana buladıklarının canlı şahidi olduk. Taraftarların maça giderken yanlarına aldıkları döner bıçakları, usturalar, zincirler, taşlar ve sopalar ise futbolun bir cinnete dönüştüğünü belgeledi.

7 ÖLÜ, 51 YARALI

En acı haber ise Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden geldi. Lubumbashi'deki ülkenin iki ünlü kulübü Lupopo ile Mazembe arasındaki maçta sahaya atılan yabancı maddeler gerilimi tırmandı. Güvenlik güçleri, olayları bastırmak isterken göz yaşartıcı gaz kullanınca felaket yaşandı. Panik, 7 kişinin ölümüne, 51 kişinin yaralanmasına yol açtı.

KARA LEKE

İtalya'da lider Roma ile 3. sıradaki Lazio arasındaki maç öncesi iki takım taraftarları Roma'yı birbirine kattı, polisle çatıştı, molotof kokteylleri atıldı. 2'si kameraman olmak üzere 6 kişinin yaralandığı olaylarda, 3 kişi gözaltına alınırken, maçta Roma'nın Brezilyalı futbolcusu Cafu için atılan ırkçı sloganlar başka bir kara leke oldu.

IRKÇI SLOGANLAR

Olaylar yanında ırkçı sloganlar Lazio'nun da başına dert olacak. Lazio'nun sahasının kapatılması gündemde. Belçika'daki Anvers-C.Brugge maçı sonrası çıkan olaylarda 8 kişi yaralandı, 40 kişi gözaltına alındı, 6 kişi de tutuklandı. Hakem Marcel Javaux ise Anvers taraftarları annesine ‘‘Fahişe’’ diye bağırınca göz yaşları arasında maçı 10 dakika durdurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!