Florya'da mutsuzluk var

Güncelleme Tarihi:

Floryada mutsuzluk var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 09:39

Galatasaray Futbol Takımı’nın eski İdari Menajeri Mustafa Turgun, Florya’da büyük bir mutsuzluk ortamı ve kaotizmin olduğunu söyledi ve “Üzülerek söylüyorum, geleceği çok karamsar görüyorum. Kaotik bir ortam var. Mutsuzluk var. Motivasyon sorunu ve ayrışma var” dedi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Turgun, bu mutsuzluk ortamından Rijkaard’ın da nasibini aldığını belirterek, Ben Galatasaraylıyım. Ben her zaman kulübümün iyiliğini isterim. Ama Galatasaray’ın geleceğinden umutlu değilim. Şu ortaya çıkan tablo işlerin daha kötüye gittiğini göstermekte. İdari ve yönetim anlamında bu kadar keşmekeşle sezona başlarsanız tatilde olan futbolcular her gün medyadan olanları takip ediyorlar; nasıl bir motivasyonla sezona başlayacaklar” dedi.

SPORTİF DİREKTÖRLÜK YENİ DEĞİL Kİ…

Galatasaray’da büyük bir kargaşa  olduğunu ifade eden Turgun, “Yönetim ve idari boyutta. Futbol Şubesi kaldırılacak dendi. Sportif direktörlük getirilecek dendi. Ben 2004’de Sportif Direktör olarak çalıştım. Bu yeni bir şey değil. Sportif direktörlük Galatasaray’da zaten var” dedi.

Haberin Devamı

BU 4 YÖNETİCİ BİRBİRİYLE NASIL ANLAŞACAK

Sportif direktörlükten sorumlu 4 yöneticinin birlikte çalışmasının çok zor olduğunu belirten Mustafa Turgun, “Haldun Üstünel, soğutuldu. En çok kafa karıştıran ise son olağan yönetim kurulu toplantısından sonra futbol şubesi kaldırıldı; ama sportif direktörlükten sorumlu 4 yönetici var denildi. Bu durum işi büsbütün karıştırdı. Demek ki futbol şubesi kaldırılmadı, iki yönetici varken 4’e çıkartılmış oldu. Daha önce Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ vardı. Şimdi Yiğit Şardan ve Ali Haşhaş da eklendi.  Bilindiği gibi daha önce birbirine aykırı beyanlar verilmişti. Sorunlar yaşanmıştı. Şimdi bu 4 kişi nasıl çalışacak? 4 kişinin altındaki profesyoneller nasıl çalışacak” şeklinde konuştu.

YÖNETİMDE SON YAŞANAN OLAYLARDAN FUTBOLCULAR FAZLASIYLA ETKİLENDİ

Yönetim düzeyinde keşmekeşlik yaşandığını savunan Turgun, bu açından geleceğe iyimser bakmanın mümkün olmadığını belirtirken, futbolcuların da bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi ve şunları kaydetti. “Ben Galatasaraylıyım. Ben her zaman kulübümün iyiliğini isterim. Ama Galatasaray’ın geleceğinden umutlu değilim. Şu ortaya çıkan tablo işlerin daha kötüye gittiğini göstermekte. İdari ve yönetim anlamında bu kadar keşmekeşle sezona başlarsanız tatilde olan futbolcular her gün medyadan olanları takip ediyorlar; nasıl bir motivasyonla sezona başlayacaklar. Bu Florya’nın da havasını bozacak.”

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR ARASINDA KAMPLAŞMA VAR, MUTSUZLUK VAR…

Motive edecek, yönlendirecek profesyonel ya da yönetici olmaması nedeniyle takım içerisinde kamplaşmaların olduğunu dile getiren Turgun, “Futbol takımındaki sıkıntı soyunma odasının kurgusunun bozulmuş olması. 10 futbolcu gidiyor, 10 tane geliyor. Bu hoş bir şey değil. Yeni futbolcular gelecek, eskiler bakacaklar. Aynı pozisyondaki oyuncular ne kadar sağlıklı zaman geçirecekler. İki yıldır yerliler-yabancılar, evliler-bekârlar vb gibi adlandırılan bölünmeler üzerinden bir çok husumet basına yansımış durumda. Bunların çoğu da doğru… Böyle bir kurguda ne bekleyebilirsiniz ki… Futbolcu olarak bakacaksınız bir keşmekeş, sevgisizlik var orada. Size yardımcı olacak, motive edecek bir insan yok. Haklıyken ya da haksızken size doğruyu gösterecek bir insan yoksa bu çok zor zaten” diyerek düşüncelerini açıkladı.

Haberin Devamı

RIJKAARD, FLORYA’DAKİ MUTSUZ ORTAMDAN ÇOK ETKİLENDİ

Florya’da sevgisizlik ortamı olduğunu söyleyen Turgun, bu ortamdan en fazla etkilen isimlerin başında Rijkaard’ın geldiğini belirterek, “Ama teknik direktör Rijkaard’a güveniyorum. Maalesef o sevgisizlik ortamından, kaotik ortamdan nasibini aldı. Ama yine de ayakta kaldı. Ben kendisine güveniyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!