Fiziki müdahale yok ancak irtibat kesik

Güncelleme Tarihi:

Fiziki müdahale yok ancak irtibat kesik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 17:05

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla statta zorla alıkonulan hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarının serbest bırakılması için hemen her şeyi deneyen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, sonuç alamayınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı aradı.

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemi Çağatay Şahan ile yardımcılarının Avni Aker Stadı'nı alıkonulması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesi sonucu serbest bırakılmaları gündeme bomba gibi düştü...

Başta Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) olmak üzere toplumun her kesiminden bu olaya büyük tepki yağdı. Hakemler protesto eylemine hazırlanırken, Türkiye Futbol Federasyonu da ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Peki, hakem Çağatay Şahan ile yardımcıları hakem odasında iken neler yaşandı? Bu konuda yaptığımız araştırmada ilginç bulgulara ulaştık...

HAKEMLERE FİZİKİ MÜDAHALE YAPILMADI
Öncelikle şunu belirtelim; Çağatay Şahan ve yardımcıları Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç'e hakem odasına girerken ya da çıkarken hiçbir şekilde fiziki müdahalede bulunulmadı. Hakemler içeride kaldıkları 4 saat içerisinde dışarıyla irtibatları kesildi. Şahan ve yardımcılarının dışarı ile irtibatları Futbol Federasyonu temsilcileri Kayhan Alyürük, Kemal Özbek ve Ünal Akça sağladı.

Haberin Devamı

Fiziki müdahale yok ancak irtibat kesik
ABDURRAHMAN ARICI, İÇİŞLERİ BAKANI'NI ARADI
Odada bulundukları süre içinde hakemlerle en çok ilgilenen isim TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı oldu. AK Parti eski milletvekili olan Arıcı, neredeyse 15 dakikada bir hakemleri arayıp durumları hakkında bilgi aldı ve moral vermeye çalıştı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, kendisi Trabzon'a gelene kadar hakemleri bırakmamaya kararlı olduğunu gören Arıcı, İçişleri Bakanı Selami Altınok'u ve Başbakanlık'tan bazı danışmanları aradı. Sonrasında da sabaha karşı 03.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Hacıosmanoğlu'lu telefonla arayıp hakemlerin  ve federasyon görevlilerinin serbest bırakılmasını sağladı.

Saat 03.47'de stadı terk eden hakemlerin Trabzon'da kalmasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi ve polis eskortu eşliğinde direkt karayoluyla Samsun'a götürüldü. Hakemler ve TFF görevlileri sabah 10.30 uçağıyla Samsun'dan ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!