Fiorentina'nın 12 yıllık özlemi

Güncelleme Tarihi:

Fiorentinanın 12 yıllık özlemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2001 00:00

Haberin Devamı

Fatih Terim’in takımı Fiorentina, 6 Ocak Cumartesi akşamı Juventus ile karşılaşacak. Mormenekşelerin, 1988’in mayıs ayından bu yana deplasmanda Juventus’a karşı galibiyetleri bulunmuyor.

Torino’nun Delle Alpi Stadı’nda 15 Mayıs 1988 tarihinde 2-1’lik skorla Juventus karşısında son galibiyetini alan Fiorentina, Torino deplasmanından 12 yıldır beraberlik dahi alamıyor.

Fiorentina’nın Genel Menajeri Giancarlo Antognoni, 4 Aralık 1994’te 2-0 öndeyken Vialli ve Del Piero’nun gölleri ile sahadan 3-2 yenik ayrılmalarını unutamadığını belirterek, "Uzun süredir devam eden bu uğursuzluktan Terim ile kurtulmayı umuyorum" dedi.

Delle Alpi’nin buz gibi kötü ve futbol için uygun olmayan bir stat olduğunu savunan Antognoni, "Ama uğursuzluğumuzu yenmek istiyoruz. Derbi maçında Ancelotti’nin takımını durdurmak bizim için daha güzel olacak. Eğer yenersek, küçük bir günah çıkaracağım" diye konuştu.

Antognoni, Fatih Terim’in yılan hikayesine dönen sözleşme yenileme olayıyla ilgili basına verdiği demeçte ise şu görüşleri dile getirdi:

"Benim düşünceme göre Terim kalır. Tam tersine kalmak zorunda. Biz, onu kontrat yenilemeye ikna etmek için elimizden geleni yaptık. Şimdi sıra Cecchi Gori’de. Son noktayı başkan koymak zorunda. Terim’i kaybetmek kötü bir darbe olur."

Mormenekşelerin tecrübeli oyuncusu Angelo Di Livio da "Terim, sadece iyi bir teknik adam değil. Aynı zamanda gerçekçi bir insan. Tüm takım onunla ve kalmasını istiyoruz. Umuyorum ki kulüp düşüncelerimizi dinler. Terim’in kontratının uzatılmaması tüm çalışmalarımızı silme tehlikesi doğurur" dedi. Di Livio, Fiorentina’nın Terim’i kaçırmaması gerektiğini de belirtti.

TREZEGUET: "TOLDO BENİ HATIRLIYOR MUSUN"

Bu arada, iki kulüp arasındaki ezeli rekabet futbolculara da sıçradı. Özellikle Juventus’tan Trezeguet ve Fiorentina’dan Toldo arasında büyük çekişme yaşandığı görülüyor. Toldo’nun geçen gün Avrupa Şampiyonası Fransa-İtalya maçına atıfta bulunarak, "Trezeguet’e bu kez gol yok" demesine Juventus’ta oynayan Fransız Trezeguet yanıt verirken, "Toldo, beni hatırlıyor musun? Ben korkmuyorum, tersine her gece sana tekrar gol atmanın hayalini kuruyorum" dedi.

TERİM: "HİÇBİR TAKIMDAN KORKUM YOK"

İtalyan Devlet Televizyonu RAI 1’in ana haber bültenine çıkan Fatih Terim, "Hiçbir takımdan korkum yok. Juventus karşısında kazanmak için oynayacağız" dedi.

İtalyan basınına verdiği demeçlerde, "Kaybetmek kolay, kazanmak olay" sözünü tekrarlayan Terim, Roma, Lazio, Milan, Parma ve Juventus gibi takımlara karşı kaybetmenin tüm takımlar için kolay bir sonuç olduğunu, kazanmanın ise olay yarattığını belirtti.

Fiorentina Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalyanca verdiği demecinde, takımını her zaman kazanmaya motive ettiğini ifade ederek, "Ben de zaten İtalya’da kazanmak için bulunuyorum" diye konuştu.

RAI 1’in ana haber bülteninde, Terim için İtalya’ya gelip, Fiorentina’nın mantalitesini değiştiren "İmparator" yakıştırması yapılırken, Türk teknik adamın futbolseverler için sahalarda zevk veren bir futbol oynattığı kaydedildi.

ZİDANE VE RUİ COSTA ANKETİ

Corriere Dello Sport Gazetesi, cumartesi günü karşı karşıya gelecek olan Juventus ile Fiorentina’da, Fransız Zidane ve Portekizli Rui Costa arasında en iyiyi seçmek için İtalya’da oynayan 50 futbolcu arasında mini bir anket yaptı.

Ankete katılan futbolculardan 26’sı Zidane, 18’i Rui Costa ve 6’sı da ikisinin aynı değerde büyük futbolcu olduğu yönünde görüş belirtti.

İtalyan Birinci Futbol Ligi’nde orta sahada en iyi oyun kuran futbolcular olarak gösterilen Juventus’tan Zinedine Zidane ve Fiorentina’dan Manuel Rui Costa’yı karşılaştıran gazete, her ikisinin de takımlarının kilit adamları olduğunu savunurken, Rui Costa için "Fiorentina’nın gerçek lideri, takımı aydınlatıyor. O yokken, Fiorentina’nın ışığı sönüyor", Zidane için ise "Zidane’ın yeteneği, Juventus’u göklere çıkartıyor" yorumları yapıldı.

Mor menekşelerin kaptanı Rui Costa da bugün gazetecilere verdiği demeçte, "Zidane her zaman saygı duyarım ve onunla karşı karşıya oynamayı severim" derken, ne olursa olsun cumartesi günkü maça düello gibi bakmadığını, sadece takımının kazanmasına yardım etmeyi umduğunu söyledi. Altın Top, Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanan Zidane’ın, teorikte kendisinden daha güçlü olduğunu ifade eden Rui Costa, "İkimizde takımlarımız için önemliyiz. Ama umarım ki, cumartesi günü Fiorentina, Juventus’tan daha güçlü olur" diye konuştu.

Uzun zamandır teknik direktörleri Fatih Terim’in kulüp tarafından kontratının uzaltılması gerektiğini söylediğini, ama şimdi kendisinin gibi tüm takımın da sadece Juventus maçını düşündüğünü kaydeden Fiorentina’nın kaptanı, bu zamana kadar yaptıkları çalışmaların karşılığını görmek ve Juventus’un işini güçleştirmek için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Bu arada, mor menekşeli taraftarlar, neredeyse alışkanlık haline getirdikleri "Terim pankartlarını" bugün de Artemio Franchi Stadı girişindeki parmaklıklara asarken, asılan iki pankartta başkan Cecchi Gori ve annesi Valeria Gori’ye mesaj gönderildiği belirtildi.

Pankartlarda, "Floransa’nın kalbinde bir düş var: İmparator ile 3-0’lık galibiyet" ve "Vittorio ve Valeria, şimdi ciddi bir program" yazıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!