Ferrrari duble yaptı Massa kellesini kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Ferrrari duble yaptı Massa kellesini kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 00:00

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Bahreyn Grand Prix’sini Ferrari pilotları ilk iki sırada tamamladı ve duble keyfi yaşadı. Takımdan gönderileceği yönünde haberler hızla yayılan Brezilyalı Felipe Massa yarışı kazanarak bir anlamda kellesini de kurtarmış oldu.

Stres altında olduğu belli olan Massa çok iyi bir yarış çıkararak bu dedikoduları kendisinden oldukça uzağa itti. Ferrari’nin şampiyon pilotu Kimi Raikkonen ise yarışı ikinci sırada tamamladı ve elde ettiği bu sonuçla Pilotlar Şampiyonası’nda liderliği ele geçirdi ve şampiyonluğu bu yılda bırakmayacağını sinyallerini verdi

Formula 1’de sezonun üçüncü ayağı Bahreyn Grand Prix’si ile birlikte geride kaldı. Bu yarış öncesinde Ferrari Takımı’nda istenileni veremediği için gönderileceği yönündeki haberler kulislerde oldukça fazla konuşulmaya başlayan Felipe Massa’nın neler yapacağı merak konusuydu. Çünkü kulislerde konuşulan haberlere göre bu yarış Massa’nın Ferrari’deki kaderini belirlemesi açısından çok büyük önem taşıyordu. Her ne kadar resmi olarak bu konu hakkında bir bilgi olmasa bile bunun yalanlanmamış olması da Ferrari’deki gelişmelerin doğruluk payını ortaya koyuyordu. Hatta kulislerde Fernando Alonso’nun sürekli olarak iltifat ettiği Ferrari Takımı ile bu kez anlaştığı bile konuşulur olmuştu.

BREZİLYA SAMBASI

Bahreyn Grand Prix’sinin en önemli adamı olarak yarışa başlayan Felipe Massa’nın stres altında olduğu aslında açıkça belli oluyordu. Her zaman sempatik tavırları ile beğenilen Massa’nın bu yarışta hedefe kitlendiği açıkça belliydi. Antrenman turlarında rakiplerine aman vermeyen ve en iyi zamanlara imza atan Felipe Massa’nın aynı performansı yarışa da taşıması bekleniyordu. Sıralama turlarında en iyi zamanı yapamamış olması ise Massa’nın yarışta ne yapacağını düşündürmeye başladı. Fakat kariyerinin en iyi yarışlarından birini çıkaran Brezilyalı pilot tam anlamıyla pistin üzerinde samba yaparak birinciliği elde etti. Sıralama turlarında en iyi zamanı yapamamasına rağmen bu şekilde ilk yarışını kazanmayı başaran Felipe Massa böylelikle ilk iki yarışın ardından üzerinde dolaşan kara bulutları da dağıtmış oldu. Herhalde Massa bu şekilde sürmeye devam ettiği sürece onun adı kulislerde bir daha malzeme olmaz.

ŞAMPİYON LİDER OLDU

Ferrari’nin şampiyon pilotu Kimi Raikkonen ise bu yarışta takım arkadaşının arkasında kalmasına rağmen Pilotlar Şampiyonası’nda liderliğe yükseldi. Yarışı ikinci sırada tamamlayan Raikkonen böylelikle geçtiğimiz sezonun sonunda olduğu gibi adını yine ilk sıraya çıkarmayı bildi. Ferrari Takımı sezonun üçüncü yarışında yaptığı bu duble ile sezonun en karlı yarışını çıkardı ve tam 18 puan aldı. Fakat alınan bu 18 puan bile Ferrari’nin Markalar Şampiyonası’nda liderliğe yükselmesinde yeterli olmadı.

YENİ LİDER BMW

Geçtiğimiz sezon iddialı yarışlar çıkaran ama iddialı açıklamalar yapmaktan kaçınan BMW Sauber Takımı hedeflerinde 2008 sezonunun olduğunu söylemişti. Bu yönde oldukça ciddi açıklamalar yapan BMW Sauber Takımı sezonun üçüncü yarışı geride kaldığında bu açıklamalarında ne kadar haklı olduklarını da ispatladılar. Sıralama turlarında en iyi zamanı yapan ve yarışı da üçüncü sırada tamamlayarak arka arkaya ikinci kez podyuma çıkan Robert Kubica geçirdiği ölümcül kazaya rağmen Formula 1 hırsını hiç kaybetmedi. Takımın bir diğer pilotu olan Nick Heidfeld’de oldukça iyi bir yarış çıkararak dördüncü sırada finiş görünce BMW Sauber Takımı hedeflerinde olduğu gibi liderliği ele geçirdi.

HAMILTON ALONSO KAZASI

McLaren Mercedes Takımı’nda geçtiğimiz sezona damgasını vuran Lewis Hamilton ise bu sezon bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı. Yarışa kötü bir başlangıç yapan Hamilton, Fernando Alonso ile yaptığı kaza ile de ancak 13’üncü sırada finiş görebildi. McLaren Mercedes Takımı ön plana çıkarmama konusunda ısrarlı olsa bile Heikki Kovalainen ise takıma puanlar kazandırmaya devam ediyor. Bu yarışı beşinci sırada tamamlayan Kovalainen aldığı puanlarla en azından takım için elinden geleni yapmış oluyor. Genç pilot aynı zamanda Bahreyn Grand Prix’sinde en hızlı tur zamanına da imza atarak dikkatleri üzerine çekti. McLaren Mercedes Takımı ilk üç yarışın ardından Markalar Şampiyonası’nda üçüncü sırada yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!