Ferrari'den İtalya'ya çok özel hediye

Güncelleme Tarihi:

Ferrariden İtalyaya çok özel hediye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 11:00

Otomobil sporları Formula 1 ekiplerinden İtalyan markası Ferrari, yeni sezon aracı F150'yi İtalya'nın birlik oluşunun 150. yıldönümüne adadı.

İtalyan otomobil devi Ferrari, Formula 1'in 2010-2011 sezonunda yarışacağı arabasına F150 adını vererek, ülkenin siyasi birliğinin sağlandığı 1861 yılına atıfta bulunduğu anlamlı bir hediye hazırladı.

Ferrari'nin İtalyan yaratıcılığı, yeteneği ve mükemmeliyetçiliğinin bir sembolü olduğunu belirten Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, “Bu gurur ve sorumluluk, Maranello'da tutku ve bağlılıkla çalışan kadın-erkek tüm çalışanlarımıza aittir. Dünyaya bu ruhu göstermek amacıyla bu aracı, böyle önemli bir zamanda ülkemize adamayı istedik. Bu, İtalya için çok önemli bir olay” dedi.

Basında yer alan haberlerde, araçla ilgili İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya dün öğleden sonra bir ön sunumun yapıldığı ve cumhurbaşkanının yapılan bu erken girişimden çok etkilendiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Napolitano'nun F150'ye ve Ferrari ekibine yeni sezon için başarılar dilediği de gelen haberler arasında yer aldı.

F150'nin, Ferrari'nin Modena kenti yakınlarındaki Maranello'da 28 Ocak Cuma günü düzenlenecek törenle tanıtılacağı duyurulurken, tanıtımın İtalyan devlet televizyonu RAI2 ve Ferrari'nin resmi internet sitesinden de takip edilebileceği kaydedildi.

Formula 1'de yeni sezon 11-13 Mart tarihlerinde koşulacak Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!