Fenerbahçe'nin rakibi Braga'yı tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin rakibi Bragayı tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:59

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda karşılaşacağı Braga, Portekiz futbolunda Benfıca, Porto ve Sporting Lizbon'un izinden gidiyor.

Haberin Devamı

1975-1976 sezonundan bu yana Birinci Lig'de mücadele eden Braga bu süreçte en önemli lig performansına 2009-2010 sezonunda imza attı. Kırmızı Beyazlılar, sezonu Benfıca'nın ardından 2. sırada tamamlamıştı.

2010-11 SEZONUNDA AVRUPA LİGİ'NDE FİNAL OYNADILAR
2010-2011 sezonunda şampiyonlar ligi grubunu Shakhtar ve Arsenal'in gerisinde 3. bitiren Braga, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam ederken, Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kiev ve Benfica'yı eleyerek finale yükselmiş ancak finalde bir başka Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 kaybetmişti.

Geçen sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeyen Braga, Portekiz Ligi'ni 4. bitirirken, kupa finalinde Sporting Lizbon'a normal süresi 3-3 sona eren maçta penaltılarla kaybetti.

Fenerbahçenin rakibi Bragayı tanıyalım
TAKIMI PAULO FONSECA ÇALIŞTIRIYOR
2014-2015 sezonunu Sergio Conceicao yönetiminde tamamlayan Braga'da sezon başında teknik direktörlük koltuğuna gelen isim ise 42 yaşındaki Paulo Fonseca oldu.

Haberin Devamı

MARSİLYA'NIN GRUBUNDAN LİDER ÇIKTI
Kupa finalisti olarak UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan grup aşamasından katılan Braga, F Grubunu Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Gronıngen takımlarının önünde 13 puanla ilk sırada tamamladı.

Son 32 turunda isviçre'nin Sion takımıyla eşleşen Braga, deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kazandı. Portekiz temsilcisi kendi sahasındaki maçta 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve son 16 turuna yükseldi.

Fenerbahçenin rakibi Bragayı tanıyalım
Maçlarını 30 bin kişilik Municipal stadında oynayan Braga (üstte), 23 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde Sporting Lizbon, Benfica ve Porto'nun ardından 4. sırada bulunuyor.

Portekiz Kupası'nda yarı finalde Benfica ile karşılaşacak Braga, Lig Kupası'nda ise, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Rio Ave ile 2 Mart'ta deplasmanda oynayacak.

Fenerbahçenin rakibi Bragayı tanıyalım
ESKİ BURSASPORLU JOSUE, TAKIMIN EN PAHALI 2. OYUNCUSU
Transfermarkt verilerine göre kırmızı beyazlı takımdaki futbolcuların toplam değeri 60 milyon 350 bin Euro. Braga'nın en pahalı futbolcusu, piyasa değeri 11 milyon Euro olan Rafa Silva. Sol kanatta oynayan Rafa Silva'yı 5 milyon Euro ile Bursaspor'un eski futbolcusu Josue izliyor. Takımdaki oyuncuların ortalama piyasa değerleri 2.5 milyon Euro... 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!