Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 10:38

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu ikinci hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor 4-2 mağlup etti. Birbirinden güzel gollerin atıldığı karşılaşmada sarı lacivertliler, Nani (Dk.14), Şener (Dk.31) ve Robin van Persie (Dk.49 ve 59) ile zafere uçtu. Antalyaspor'un gollerini 74. dakikada Emre Akbabave 90. dakikada M'Billa Etame attı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 6'ya çıkartırken, Antalyaspor 3 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Ãœlker
Hakemler: Halil Umut Meler, Sezgin Çınar, Kamil Çetin
Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran (Dk. 77 Fabiano), Şener Özbayraklı, Ba, Kadlec, Caner Erkin, Uygar Mert Zeybek, Mehmet Topuz (Dk. 71 Fernandao), Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 74 Ramazan Civelek), Nani, Van Persie
Antalyaspor: Mbolhi, Emre Akbaba, Diego, Grando, Kvesic, Emrah Başsan (Dk. 46 Sezer Badur), Kadir Bekmezci, Zeki Yıldırım (Dk. 89 Ömer Kandemir), Birkan Öksüz, Serdar Özkan (Dk. 72 Mbilla), Diarra
Goller: Dk. 14 Nani, Dk. 31 Şener Özbayraklı, Dk. 49 ve Dk. 59 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 73 Emre Akbaba, 90+1 Mbilla (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Grando (Antalyaspor)

Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
14. dakikada Şener Özbayraklı'nın pasıyla topla buluşan Nani, ceza sahasına girmeden kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan sert vurdu. Portekizli futbolcunun şutunda önce üst direğe çarpan top daha sonra ağlarla buluştu: 1-0.
29. dakikada Mehmet Topuz'un şutunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
31. dakikada Nani sol taraftan kullandığı kornerde topu ceza sahası dışındaki Şener Özbayraklı'ya gönderdi. Şener, yaklaşık 35 metreden muhteşem bir gol attı: 2-0.
49. dakikada Caner Erkin'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Van Persie, kale sahası içinde topu kafayla filelere yolladı: 3-0.
59. dakikada Nani'nin sol kanattan ortasına ceza sahası içinde kafayla vuran Van Persie, bir kez daha fileleri havalandırdı: 4-0.
73. dakikada Sezer'in şutunda Ertuğrul'dan dönen topla sağ tarafta buluşan Emre Akbaba, meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 4-1.
90+1. dakikada Sezer, sol kanattan kullandığı serbest atışta topu altı pasın içine gönderdi. Mbilla, kafayla vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 4-2

Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor
YENİLMEZLİK 17 MAÇA ÇIKTI!
Fenerbahçe, oynadığı son 17 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Ligde 10, Avrupa'da 5, kupada da 2 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu karşılaşmaların 11'ini kazandı, 6 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler son yenilgisini, Spor Toto Süper Lig'de 27 Eylül'de Beşiktaş derbisinde (3-2) yaşamıştı.

Haberin Devamı

ERTUÄžRUL TAÅžKIRAN SAKATLANDI!
Fenerbahçe'deki ikinci resmi maçını oynayan kaleci Ertuğrul Taşkıran sakatlandı ve maçı tamamlayamadı. Maçın 75. dakikasında topu oyuna sokarken sağ arka adalesini tutarak kendisini yere bırakan Ertuğrul, maça devam edemedi ve yerini 77. dakikada Fabiano Ribeiro'ya bıraktı. Ertuğrul, maçta yaptığı kurtarışlarla da taraftardan sık sık alkış aldı.
Â

Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor

PEREIRA DÖNEMİNDE İLK KEZ 4 GOL BİRDEN ATTI
Bu sezon 28. resmi maçını oynayan Fenerbahçe, ilk kez rakip filelere 4 gol gönderdi. Ligde 16, Avrupa'da 10, kupada ise 2 maça çıkan sarı lacivertliler, Antalyaspor karşılaÅŸması öncesi sadece iki müsabakada 2'den fazla gol atmıştı. Süper Lig'de Mersin Ä°dmanyurdu'nu 3-1, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise Atromitos'u 3-0 yenen sarı lacivertliler, bu sezon en çok golü Antalyaspor maçında attı.Â
Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor
Antalyaspor maçında iki güzel gol atan ve tribünlerden büyük alkış alan Van Persie, karşılaşma sonrası formasını bir taraftara verdi.

Haberin Devamı

UÄžURLU: SKORU KALÄ°TE FARKI BELÄ°RLEDÄ°
Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu, Fenerbahçe'nin kalite farkıyla sahadan galibiyetle ayrıldığını söyledi. Uğurlu, "Maça iyi başladık. İlk 15-20 dakikada 3 net pozisyonumuz vardı. Biraz şansızlık biraz beceriksizlikle fırsatları değerlendiremedik. Kalite farkı da olunca maç Fenerbahçe'nin lehine döndü. Bunun yanında biz de ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncularımızı görevlendirdik. Fenerbahçe'yi galibiyetinden dolayı kutluyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!