Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 08:19

Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Torku Konyaspor'u, Fernandao'nun 77. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Son 6 maçın 4'ünü 1-0'lık skorlarla kazanan sarı lacivertliler, bu galibiyetle 24 puana yükseldi. Yeşil beyazlılar ise 16 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Ülker
Hakemler:
Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan
Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef (Dk. 46 Volkan Şen), Diego, Van Persie (Dk. 46 Nani), Alper Potuk (Dk. 66 Ozan Tufan), Fernandao
Torku Konyaspor:
Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 73 Sissoko), Traore (Dk. 83 Halil İbrahim Sönmez), Holmen, Meha, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 73 Bajic)
Gol:
Dk. 77 Fernandao (Fenerbahçe)
Sarı kartlar:
Dk. 44 Mehmet Uslu (Torku Konyaspor), Dk. 72 Alves, Dk. 85 Fernandao (Fenerbahçe)

Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor

DETAYLI PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI
56. dakikada
ceza yayı içinde önünde bulan Diego'nun sert şutunda, kaleci Serkan başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı çeldi.
77. dakikada Nani'nin pasıyla topla buluşan Hasan Ali'nin çaprazda rakibini geçtikten sonra ceza alanı içinde sert vuruşunda kaleci Serkan, meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu iyi takip eden Fernandao, arka direkte boş durumda topu filelere gönderdi: 1-0.
78. dakikada savunmanın arkasındaki topa hamle yapan Fernandao'dan önce kaleci Serkan meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.Torku Konyaspor ceza alanı önünde topu alan Ozan'ın yerden vuruşunda, kaleci Serkan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor
KOCAMAN 910 GÜN SONRA KADIKÖY'DE
Sarı-lacivertli takımı 2010-2013 yıllarında çalıştıran Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 910 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı. Fenerbahçe'yle hem futbolculuk hem de teknik direktörlük döneminde önemli başarılar kazanan Kocaman, Kadıköy'e bu sefer rakip olarak geldi. Maç başlamadan önce başta Gökhan Gönül ve Mehmet Topal olmak üzere bazı Fenerbahçeli futbolcular, eski teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın yanına gidip, sarılarak başarılar diledi.

Haberin Devamı

TARAFTARDAN İLK YARIDAKİ FUTBOLA TEPKİ
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının ilk yarıda sergilediği performansa tepki gösterdi. İlk yarıda istediği oyunu oynayamayan sarı-lacivertli futbolcular, özellikle yaptıkları top kayıplarından sonra taraftarın ıslıklı protestosuyla karşılaştı. Bazı taraftarlar "Yeter artık, saldır Fenerbahçe" tezahüratında bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor
DEĞİŞİKLİKLER HAREKET GETİRDİ
Teknik direktör Vitor Pereira'nın yaptığı değişikliler, sarı-lacivertli takıma hareket getirdi. İlk yarıda rakibini hiç zorlayamayan Fenerbahçe, ikinci devreye Robin van Persie'nin yerine Volkan Şen ve Josef de Souza'nın yerine de Luis Nani'yi alarak başladı. Bu değişikliklerden sonra Fenerbahçe, Torku Konyaspor kalesinde daha fazla görünmeye başladı ve aradığı golü 77. dakikada buldu. Portekizli teknik adam, maçın 66. dakikasında da Alper Potuk'un yerine Ozan Tufan'ı aldı.

1-0'A DEVAM
Fenerbahçe, oynadığı son 6 maçın 4'ünü 1-0'lık skorlarla kazandı. Sarı-lacivertliler, ligde Kayserispor, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor'u Avrupa'da da Ajax'ı tek golle geçti. Bu süreçte Fenerbahçe, Galatasaray'la 1-1, Ajax'la ise deplasmana 0-0 berabere kaldı. "Sarı Kanarya", son 6 maçında birden fazla gol atma sevinci yaşayamadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 1-0 Torku Konyaspor
PEREIRA SEVİNCİNİ TOP TOPLAYICI ÇOCUKLA PAYLAŞTI
Fenerbahçe'nin Portekizli teknik adamı Vitor Pereira, Fernandao'nun golünden sonra sevincini top toplayıcı çocukla yaşadı. Brezilyalı futbolcunun golünden sonra yedek kulübesinin arkasındaki top toplayıcıya yönelen Pereira, çocuğa sarılarak sevincini paylaştı. Portekizli teknik adam daha önce Antalyaspor maçının son anında Nani'nin attığı galibiyet golünden sonra da aynı sevinci yaşamıştı.

GÖKHAN GÖNÜL'E BÜYÜK ALKIŞ
Sarı-lacivertli taraftarlar milli futbolcu Gökhan Gönül'ü mücadelesinden dolayı alkışladı. Gökhan da lehine yapılan tezahüratlardan sonra formasının üzerinden Fenerbahçe armasını öpüp, taraftarı alkışlayarak kendisine gösterilen desteğe karşılık verdi.

Haberin Devamı

KONYASPOR YİNE PUAN ALAMADI
Torku Konyaspor, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı maçta yine puan çıkaramadı. Daha önce sarı-lacivertlilerle deplasmanda oynadığı 14 maçı da kaybeden yeşil-beyazlılar, İstanbul'dan yine puansız ayrıldı. Torku Konyaspor, ligdeki galibiyet hasretini de 3 maça çıkardı. Yeşil-beyazlılar, ligin 8. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 yendikten sonra İstanbul Başakşehir (4-0) ve Fenerbahçe'ye (1-0) yenilirken, Gençlerbirliği'yle 0-0 berabere kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!