Federasyon gündüz maçına hazır

Güncelleme Tarihi:

Federasyon gündüz maçına hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 00:46

Başkan Demirören, Bakan Kılıç ile aynı düşüncede olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Maçların gündüze alınmasından yana olduğunu belirten Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bakan Kılıç ile de görüşerek, konuyu Kulüpler Birliği’ne taşıyacağını söyledi.

LİG maçlarının bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi geç saatlere kalmayıp, gündüz oynanması konusuna destek büyüyor. Bir çok otoriteden sonra Futbol Federasyonu da, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın düşüncelerine destek verdi.
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bakan Kılıç’ın Hürriyet’te yayınlanan gündüz maçlarına ilişkin görüşlerine tamamen katıldığını söyledi.
Demirören, konuyla ilgili sorumuz üzerine, “Sayın Bakan’ın dile getirdiği görüşler, benim ve yönetim kurulumuzdaki arkadaşların düşüncesiyle aynı. Ben de gündüz maç oynanmasından yanayım. Bu konuda yayıncı kuruluşun görüşlerini de almalıyız” dedi.

Haberin Devamı

YARINKİ TOPLANTIDA KONUŞULACAK

Demirören, maçların başlama saatleriyle ilgili bir düzenleme yapılması gerekliliğine işaret ederken, konunun ilgilileriyle değerlendirmeler yapılmasının yerinde olacağını ifade etti.
Futbol Federasyonu Başkanı’nın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile de konuyu görüşüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Demirören, Bakan Kılıç ile görüşmesinde, gündüz maçı uygulamasını kendisinin de savunduğunu söyledi ve konuyu yarın toplanacak Kulüpler Birliği’nin gündemine taşıyacağını belirtti.

Bu öneri çok isabetli

Hürriyet yazarları, kadın ve çocukların etkin biçimde tribünlerde yer alabilmesi ve huzur ortamı için gündüz maçlarının önemine dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığın yürüttüğü çalışmalar neticesinde futbolda dev adımlar atılabileceğini dile getirmişti. Bakan Kılıç tribünlerdeki şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla, Süper Lig maçlarının gündüz oynanmasının önemini vurguladı. Bakan Kılıç bu çalışmayı, Avrupa ülkelerini baz alarak yürütmeyi planladıklarını dile getirdi.
Spor Bakanı Suat Kılıç, “Maçın erken oynanmasında ticari kaygılar var. Pazar 20.00’de oynanan bir maç, ertesi gün çalışacaklar için de aile için de efektif değil” dedi.

Haberin Devamı

‘FUTBOLA YENİ BİR SOLUK KAZANDIRIR’

bİz de Bakan Kılıç’ın atmayı planladığı adımı, yazarlarımızla değerlendirdik. Ortaya çıkan görüş, ‘Gündüz maçlarının Türk futboluna yeni bir soluk kazandıracağı’ yönündeydi. Yazarlarımız, Süper Lig maçlarının gündüz yapılmasının, güvenlik açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, kadın ve çocuk taraftarların etkin biçimde tribünlerde yer bulabilmesi ve huzur ortamının oluşması için de, projenin desteklenmesi gerektiği düşüncesinde birleşildi. İşte o görüşler...

ERMAN TOROĞLU: Herkes ortak olsun

DOĞRU bir öneri... Çocuk ve kadınların da maça gitmesi açısından olumlu... Haberciler açısından da olumlu... Maça gidiş ve çıkışlardaki trafik yoğunluğu için de önemli... Pazara bir maç bırakacaksınız. Diğer maçları cuma-cumartesi bitireceksiniz. Haber amaçlı görüntüleri televizyonlara verip, herkesi bu oyuna ortak edeceksiniz. Yani, malı köpürteceksiniz.

Haberin Devamı

NOT: Güvenlik için şart bir olay... Art niyetliler gündüzü ne kadar istemezse, gece karanlığından da o kadar faydalanır... Gündüz maça gidenlerin alkol tüketimiyle gece gidenler arasında fark olduğu kanaatindeyim.

İLKER YASİN: Şiddetten kurtuluruz

Şu anda zaten maçların geç oynanması konusunda ısrar eden yayıncı kuruluş... Gündüz maçlarının yapılmasını uygun buluyorum ama yayıncı kuruluşun verdiği yaklaşık 600 milyon dolarlık bir rakam var. TMSF’nin Digiturk’e el koymasından sonra yeni yönetimin bakışı değişebilir. TFF, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TMSF’nin çalışmasıyla Türk futbolu şiddetten kurtarılabilir.

ALTAN TANRIKULU: Adım adım değişmeli

Haberin Devamı

GÜNDÜZE geçiş, dikkatlice planlanırsa yararlı... Özellikle de güvenlik açısından... Belli maçlar gece oynanabilir. Diğerleri gündüze çekilir. Zaten Avrupa’nın önde gelen liglerinde de bu uygulama yapılıyor. Yalnız unutulmasın, bir anda her şeyi değiştirmek hem yayıncı kuruluş hem de kulüpler açısından çeşitli sıkıntılar doğurabilir. Adım adım gündüze geçişi destekliyorum.

İLHAN SÖYLER: Hayata geçirmek gerek

GÜNDÜZ maçlarını yaşadığım için, ne kadar güzel olduğunu bilirim. Bir kere hafta sonu olan maçlarda, tribünlerde tam bir aile ortamı hakimdi. Her yaştan taraftarlar, hava kararmadan evlerine rahat şekilde giderdi. Maçlar bayram havasında izlenirdi. Şimdi ise gece maçlarında taraftarlar maça alkol alıp giriyor. Ve olay çıkıyor. Bakan Kılıç’ın girişimi beni çok mutlu etti.

Haberin Devamı

ERCAN SAATÇİ: Çok avantaj getirir

Bu öneri ve projenin, televizyonların yayın politikasına göre değil, futbolun gerçeklerine göre planlandığı kesin... Türk futbolunun, Avrupa’daki gelişmiş futbol ülkeleriyle paralel gitmesini doğru buluyorum. Hem trafik yoğunluğu, hem de taraftarların stada ulaşımı ve dönüşü açısından, enerji tasarrufu açısından ve daha pek çok açıdan uygulamanın avantajlı olacağını düşünüyorum.

KANAT ATKAYA: Özellikle derbiler!

TÜRKİYE’de gündüz maçlarına gitmiş bir adamım... Ve ben bu öneriyi destekliyorum. Çıkış noktası belki futbolda şiddettir ama onun dışında da Türk futboluna katkı sağlayacaktır. İşi futbolculara da sormak lazım. Çünkü gündüz oynamayı sevmiyorlar. Özellikle derbilerin gündüz oynanmasında fayda var. Gerilimi azaltır. İşin şakası, enerji tasarrufu da yapılmış olunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!