F.Bahçe'nin ilk yarı karnesi

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçenin ilk yarı karnesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1998 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Sevgili Kanaryalar. Sakın ola ki, aşağıdaki değerlendirme ve verdiğim notlar sizleri şımartmasın. Yani ilk yarıyı en yakın rakiplerin bir puancık önünde bitirdik diye böbürlenip, ipe un serip yan gelip yatmayın. Geçen yılın puan farkını ve de sezon sonundaki hayal kırıklığını asla unutmayın.

Bu nedenle ligin ikinci yarısında sizleri daha da başarılı ve şampiyonluk kovalayan azimli Fenerbahçeliler olarak izlemek istiyoruz.

İŞTE İLK YARI KARNENİZ

AZİZ YILDIRIM (9): Ali Şen'den sonra başkan olmak kolay değildi. Kısa sürede sevildin ve de başkanlığa yakıştın. Yapıcı ve başarılısın. Şampiyonlukta notun 10 olacak. Parasal varlığını akıllı kullanıyorsun, kutlarım seni.

YÖNETİM (8): Laçka bir takımı alıp önce Baliç, daha sonra Metin, Murat ve Dimas'ın transferi ile iyi not aldınız. Moldovan'da yanıldınız gibi geliyor ama inşallah ben aldanırım. Çalışkan ve yapıcısınız, sizleri de kutluyorum.

SERKAN ACAR (8): Fenerbahçe'nin simgesi gibisin. Daha yıllar boyu önce terbiyen, sonra da yetenekli yönetiminle faydalı olacaksın. Tüm taraftar ve medya seviyor seni.

LÖW (9): Önceleri amatör gibiydin ama haftalar sonra takıma sahip olup başarıdan başarıya koştun. Ciddi ve sevimli bir Alman'sın. Şampiyon olursan Fener'den ayrılamazsın.

TEKNİK HEYET (8): Görülmeyen kahramanlarsınız. Medyatik olmamanız çok önemli. Sizleri seviyor ve taktir ediyorum.

DATCU (8): Rüştü'nün Rüştü olmasında yardımlarını hayranlıkla izliyor, başarının devamını diliyorum.

RÜŞTÜ (9): Kaptanlık çok yakıştı. Mutluluklar içindesin. Kalende bir devsin. Şampiyonluğu özlemiş gibisin ve olacaksın. Seninle iftihar ediyoruz.

MURAT (7): Yedeksin ama daima gözdesin. Seni unutmuyoruz.

OĞUZ (7): Sen Fenerbahçe'nin has evladı ve istikbalisin. Çok çalış. Aferin evladım.

İLKER (6): İyi niyetle elinden geldiğince çalışıyor, koşuyor, çabalıyor, formana hizmet için uğraşıyorsun. Terbiyeli ve Fenerbahçeli'sin. Bu da bize yetiyor, üzülme.

UCHE (8): Şımarmadın. 40 yıllık Fenerli gibisin. Melek kalpli bir devsin. Defansın temel direğisin.

HÖGH (7): Eşinden ve yavrularından ayrılman bir süre için seni rahatsız etti. Şimdilerde huzurlu ve formdasın. Daha da iyi olabilirsin. Serinkanlı ol.

EROL (7): Çok kuvvetlisin, kabına sığamıyorsun. Sol ayağına az daha hakim olsan Milli Takımın değişmez sol beki olacaksın. Bekarlığa son ver, hadi artık evlen.

TAYFUN (7): Seni de bekarlık etkiliyor. Sezon başında durgundun ama şimdilerde iyisin. Daha da iyi olabilirsin.

MUSTAFA DOĞAN (7): Görev adamısın. Alman'ın markaj ve pres seven sert futbolunu oynuyorsun. Seni artık tanıdık ve rahatız. Terbiyene hayranım.

DİMAS (7): Sürpriz transfersin. Seni tam tanıyamadık. Sarı karttan kaç ve daima sağlam olmaya bak. Sakatlık yakışmıyor sana.

METİN (7): Fenerbahçe'ye çok yakıştın. Gerçek profesyonelsin. Başarıda büyük hizmetin var. Aslında ben Erkan'ı da çok severdim. İdeal kadromda Erkan sağbekti. Ama Löw bu, tutmadı. Unutmayalım, Sergio da, Tarık da, Selahattin de böyle gitti.

MOSHOEU (9): Büyük futbolcusun. Sahada bir tazı, bir keklik gibisin. Tutulman, engellenmen mümkün değil. Çok formdasın ve şampiyonluk kovalıyorsun. Hayranlıkla izliyorum seni.

BOLİÇ (6): Klas futbolcusun. Uzun süre kayboldun. Şimdilerde Baliç'in de zorlamasıyla form tuttun. Löw de seviyor seni. İstersen daha da çalışıp özlenen Boliç olabilirsin.

FARUK (5): Senden çok ümitliydim ancak minik bir sakatlıkla kayboluverdin.

MOLDOVAN (7): Bal yapmayan arı gibisin. Belki de Löw'ün isteğiyle pasör- santrfor oynuyorsun. Ancak Fenerbahçe'nin takır takır top oynayıp rakip ağları parçalayan yırtıcı bir santrfora ihtiyacı var. Haksız mıyım?

BALİÇ (10): Yıllar sonra Fenerbahçe'de parlayan bir yıldızsın. Maç kurtaran, gol atan, mücadele eden, şampiyonluk kovalayan, büyüğüne saygı, küçüğüne sevgisi olan şahane transfersin. Allah nazardan korusun seni. Rakiplerin son zamanlarda çok tekmeliyorlar ama onlara sakın uyma evladım.

MURAT YAKIN (8): İlginç bir futbolcusun. Sahada iki metrekare içinde top tevzi memuru gibisin. Bir yatakla yorganın, bir de yastığın eksik gibi. Durarak oynuyordun ama şimdilerde daha faydalısın ve de seviliyorsun. Bir de gizli forvet gibi gol atabilsen.

SERKAN (7): İstikbalin çok parlak. Az ama öz oynadın. Şımarma ve çok çalış. Fener'de her zaman yerin var.

TANER (6): Ah be Taner'ciğim. Bir karış daha boyun olsaydı mevcut teknik ve gücünle takımın direkt elemanı olurdun ama yılma ve çalış, sana güveniyorum.

TURHAN SOFUOĞLU (8): Seni ve bu yıl da şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe'nin genç evlatlarını candan kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. İşte altyapı böyle olur. Hadi benim aslanlarım, yine şampiyon olun.

YARDIMCI EKİP (10): İstanbul'da ya da deplasmanda olsun Fenerbahçe'ye hizmet veren doktorundan masörüne, kaptan şoföründen malzemecisine kadar tüm personelini candan kutluyorum.

KONGRE ÜYELERİ (8): Bir notunuzu kulübü şirket yapamadığınız için, bir notunuzu da hala içinizde grup yaşattığınız için kırıyor ama yine de lider takımın yönetimini seçtiğiniz için helal olsun sizlere.

TARAFTAR (10): Şampiyonluk yolunda yağmura kara aldırmadan Kanaryalar'ına koşan tüm taraftarlara helal diyor, alınlarından öpüyorum.

MEDYA (10): Olumlusu ile olumsuzu ile sakallısı ile sakalsızı ile efendisi ile ukalası ile tellivolesi, telsizvolesi ile görsel olsun, yazılı olsun hepsi aslan parçasıdır. Bir görüntü, bir fotoğraf, bir satır için canlarını verirler. Tamamını kutluyorum.

SONUÇ: Fenerbahçe sezona yepyeni bir yönetim, teknik yönetim ve transferlerle girdi. Trilyonlar harcandı. Takım önceleri aksadı, eleştiri aldı. Sonraları geç kalmış bir temizliği uygulayıp rahata erdi. Şimdilerde ilk yarı liderliğinin keyif ve zevkini yaşıyor. Ancak geçen yılın acısı hala içimizde. Bu nedenle iyi bir orta saha pasörü ile yırtıcı bir santrforun transferini istiyorum. Böylece ligin ilk yarısı gibi sonucun da başarılı olmasını, Kanaryalar'ın yıllardır özlenen şampiyonluk ile kucaklaşmasını bekliyorum. Açıkça Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inanıyor, başarılarının devamını diliyorum.

İşte idealimdeki Fenerbahçe 1999:

Rüştü- Mustafa Doğan, Uche, Högh, Dimas- Tayfun, Moshoeu, Murat, Metin- Baliç, Moldovan (ya da yırtıcı ve golcü bir santrfor).



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!