F.Bahçe'de tarihi kongre

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçede tarihi kongre
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 00:10

Kongrenin ilk gününde başkan adayları üyelerin karşısına çıkıp son sözlerini söyledi.

Haberin Devamı

MEHMET ALi AYDINLAR: BU KUPAYI F.BAHÇE’DEN KiMSE ALAMAZ

AZiZ YILDIRIM: F.BAHÇE ŞiKE YAPTI MI? ONU SÖYLE

FENERBAHÇE Kulübü’nün Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen genel kurulu Başkan Vekili Abdullah Kiğılı tarafından açıldı. Gündemin ilk maddesi gereği Kongre Divan Başkanlığı seçimi yapılırken, verilen tek önergeyle, Vefa Küçük başkanlığındaki kurul, oybirliğiyle seçildi.

F.BAHÇE Kulübü’nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkan adayları dün son kez üyelere seslendi. Adaylardan Mehmet Ali Aydınlar, kendisine “2010-11 şampiyonluk kupası kimin?” diye çok fazla soru sorulduğunu belirterek, “O kupanın sahibi tartışmasız Fenerbahçe’dir” dedi.
Aydınlar, o kupanın Anayasa teminatında olduğunu ifade ederek, “Bu kupa tartışmasız Fenerbahçe’nin. Bu kupayı hiç kimse Fenerbahçe Kulübü’nden geri alamaz” diye konuştu.
Bu sözler üzerine salondaki bazı üyeler tepki gösterdi. Aydınlar, tepkiler üzerine, “Arkadaşlar, benim federasyon başkanlığım döneminde bu kupa hakkında karar verilmemiştir. Karar benden sonra verilmiştir, Tahkim Kurulu bu kararı onaylamıştır. Tahkim Kurulu’nun kararı Anayasa’nın teminatı altındadır” dedi.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

MEHMET ALİ AYDINLAR'IN KONGRE KONUŞMASI

BAŞKAN ADAYI YAMEN UZUN'UN KONUŞMASI

FENERBAHÇE GENEL KURULU'NDAN FOTOĞRAFLAR

HULUSİ BELGÜ ADAY OLAMAYACAK

SALONDAN AYRILDI, YILDIRIM’I DİNLEMEDİ

AYDINLAR konuşmasının başında, “Sayın başkan, sizin de doğum gününüzü tebrik ediyorum” diyerek, Aziz Yıldırım’ın doğum gününü kutladı. Aydınlar, konuşmasının ardından salondan ayrıldı ve Yıldırım’ı dinlemedi.
Aydınlar’ın ardından Aziz Yıldırım kürsüye çıktı. “Soracaklarım vardı ama Mehmet Ali Aydınlar bey gitti, ben şimdi kime soracağım?” dedi.
“Avrupa’da yarı finaller oynayacağız, yok Avrupa’nın 5 kulübünden biri olacağız, Real Madrid olacağız gibi konuşmak boş işler. O kulüplerin bütçesi ne biliyor musunuz? 800 milyon Euro. Fenerbahçe’nin ise 150 milyon Euro. Boş sallamakla yarışılmıyor” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

SALON DIŞINDA SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’Yİ MAHKEMEYE VERDİLER

F.BAHÇE şike yaptı mı? Bu soruma cevap bekliyorum. Çıkıp diyeceksinki; Fenerbahçe’nin şampiyonluğu temizdir şike yapılmamıştır. Şikeyi bastıra bastıra söyleyeceksin. Ben buradan bir kez daha söylüyorum Biz şike yapmadık.
Aydınlar adına üzüldüm. Konuşmaya başladığında ‘Bak kardeşim sen bunları bunları yapmadın ben yapacağım. Başarı getiremedin ben getireceğim’ demesini beklerdim. Çıktı, boş konuştu.
Recep Özcan diye bir adam var, ben ve arkadaşlarım şike yapmışız, kötü şöhret sahibiyiz diye Fenerbahçe’yi mahkemeye verdiniz. Bu adam sizin içinizdendir. Bu adam Aziz Yılmaz’ın yanında büyümüştür. Bunlar rezil. Recep Özcan, mahkemeden davayı çekmek için 3 milyon dolar istedi. Para vermeyeceğim dedim. Durum budur.”

Haberin Devamı

SARAN RADYOSUNDAN BANA HER GÜN SALLIYOR

SAADETTİN Saran’a da gönderme yapan Yıldırım, “Aziz Yıldırım benden korkar diyor. Vay vay vay boyunun uzunluğundan söylüyor galiba. Radyosunda her gün bana sallıyor, olsun. Washington’u almaya gidiyoruz. Bir kaç kez seyretmişler, beğenmişler ‘500 bin dolar’ dediler. ‘Lazım mı’ diye sorduk, ‘Orta sahaya lazım’ dediler o zaman alalım dedik. Fiyatı birden çıktı 1.5 milyon dolara çıktı. Biri geldi ve bize detayları anlattı. 500 bin kulübe, 500 bin oradan birinin cebine, 500 bin de bizim buradan birinin cebine girecekmiş. Bunu duyunca biz de ödemedik parayı. Sonra ortalık karıştı. Sadettin bey koluma yapıştı ve dedi ki; ‘Başkanım hadi gidelim burada bizi döverler, çok korkarım. Üyelerimizden isteğim şu. Gelin ve kime olursa olsun oyunuzu verin. Fenerbahçe’ye sahip çıkın. Selam olsun tüm Fenerbahçelilere” dedi.

Haberin Devamı

Tepkili FENERBahçelilerin oylarını bekliyorum

F.BAHÇE Kulübü’nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan Yamen Uzun, yarışın Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar arasında geçeceğini söyledi. Uzun, başkan seçilmesi durumunda Fenerbahçe’ye barış ve sportif başarılar getireceğini söyledi ve “Tepkili Fenerbahçelilerin oylarını bekliyorum” dedi.

Fenerbahçe şike yapmamıştır!

Mehmet Ali Aydınlar, dün gece TV’den yaptığı açıklama-da, 4 binin üstünde oy alarak kazanacağını söyledi.

BAŞKAN adayı Mehmet Ali Aydınlar, bugün yapılacak seçimlerin öncesinde son konuşmasını Habertürk ekranlarından yaptı.
Aydınlar, genel kurulda kendisinden sonra konuşan başkan Aziz Yıldırım’ın, “Kupayı F.Bahçe’den kimse alamaz sözünü memnuniyetle karşıladım.
Ama F.Bahçe şike yapmış mıdır, söyle” sözlerine yanıt verirken, “Fenerbahçe şike yapmamıştır, yapmaz. Futbolcular ve Aykut Kocaman alın terleriyle kupayı aldılar” dedi.

Haberin Devamı

BİR SIR VAR, SÖYLEMEM

aydınlar, gözaltındayken Aziz Yıldırım ile yaptığı konuşmaya ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, “Bana bir şey söyledi ama bunu asla açıklamam. Ayıp olur” diye konuştu.
Bugünkü genel kurulda yüzde 60’a yüzde 40 oranında bir oyla seçileceğini anlatan Aydınlar, “Katılım arttıkça bizim oy oranımız artar. 4 binin altında oy alacağımız sanmıyorum” ifadelerini kullandı. Aydınlar, Yıldırım’ın voleybol şubesi sponsorluğundan çekildikten sonra paraları geri aldığı iddialarını da yalanladı.

Pastasını kesti

KONGRE için İstanbul’da bulunan Fenerbahçe taraftar dernekleri başkan Aziz Yıldırım’ın doğum gününü kutladı. 61 yaşına giren Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde kendisi için hazırlanan pastayı kesti.

İlklerin kongresi

AHMET ERCANLAR

F.BAHÇE’nin tarihi kongresi sakin başladı, olaylı devam etti, sakin bitti… Yaklaşık 5 bin üyenin katıldığı kongrede Yıldırım büyük bir destek aldı, üyeler Başkan’ın doğum gününü salonda topluca kutladı.
Yıldırım ve ekibinin, beklenenin aksine Aydınlar destekçileri ile değil, Hulusi Belgü ve ekibi ile gerginlik yaşaması kongrenin sürpriziydi… Aydınlar ve ekibinin gerginlikten uzak durmaya çalışan tavırları dikkat çekti…

KARŞILIKLI JESTLER

AMA yine de kaçük de olsa ilk tarıtşma, Yıldırım’ın destekçileri ile Aydınlar’ı destekleyen Aram Markaryan arasında çıktı… Yıldırım’ın kötü şöhret sahibi olup olmadığı oylanırken MEHMET ALi AYDINLAR da dahil olmak üzere tüm salon Yıldırım’ın kötü şöhret sahibi olmadığı yönünde oy kullandı. Sadece Mehmet Ali Aydınlar’ın hemen arkasında oturan Aram Markaryan aksi yönde oy kullanmaya yeltendi. Kimsenin elini kaldırmadığını gören Markaryan elini indirince bir anda salondan “kaldır elini kaldır elini” diye Markaryan’a tepkiler yağdı. Markaryan, Mehmet Ali Aydınlar’ın uyarısı ile yerine oturdu…

DUYGUSAL ANLAR

Bu oylama öncesi İlhan Ekşioğlu’nun konuşması sırasında gözünden yaşlar süzülen Yıldırım, Ekşioğlu’nun konuşması bittikten sonra ayağa kalktı ve kendisine sarıldı. Aynı durum Şekip Mostur-oğlu’nun konuşması sırasında da yaşandı. Oylamada kendi muhalifleri dahil hiçbir üyenin aleyhine el kaldırmaması Yıldırım’ı biraz daha mutlu etti. İşte bu duygusallık, hem kendisinin, hem Ekşioğlu’nun, hem de Mosturoğlu’nun göz yaşlarına neden oldu…

AYDINLAR ÇIKINCA...

Genel olarak bakıldığında çok adaylı Fenerbahçe kongrelerinin en sessiz, en tartışması az ve sakini yaşandı. Aydınlar konuşurken hiçbir tepki ile karşılaşmaması günün sürpriziydi. Ancak Yıldırım’ı dinlemeden ayrılması kendisine sorular sormak isteyen Başkan’ın konuşmasını değiştirmesine neden oldu. Böylece son bölümde yaşanması olası bir tartışma da çıkmamış oldu.
Bu arada, küçük iki anektod paylaşalım... Aydınlar kürsüye gelirken Aziz Yıldırım tarafından alkışlandı. Ali Şen ise belki de Fenerbahçe tarihinde ilk kez bir başkan kürsüdeyken mikrofon alıp konuşan eski başkan oldu.

Sanki Amerika Başkanı seçiyoruz

F.BAHÇE eski başkanı Ali Şen, seçimli olağanüstü genel kurulda, “Herkes, her medya kuruluşu F.Bahçe’den bahsediyor. Sanki ABD Başkanı seçiyoruz. Bu beraberlik olduğu müddetçe bizi hiçbir güç, hiç kimse, hiçbir zaman yıkamaz. Bundan gurur duyuyorum” dedi.

Aksen çekildi

KONGREDE dün sabah verdiği dilekçeyle başkan adaylığını açıklayan Barış Aksen, kürsüde yaptığı konuşmada demokratik bir seçim olacağına inanmadığı için adaylıktan çekildi.

F.BAHÇELiLER SANDIK BAŞINDA

Sarı lacivertliler bugün sandık başına gidecek. Başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi yapılacak.

FENERBAHÇE Kulübü’nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün dün sona ererken, kongrede bugün başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak. Kongrede üyeler saat 10.00’dan itibaren 23 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek ve sandıklar açılarak, sayımına geçilecek.
Bugün seçilecek başkan ve yönetim, olağan kongre tarihi olan 2015 yılının mayıs ayına kadar görev yapacak. Kongrede aidatını yatıran 13 bin 416 kongre üyesi oy kullanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!