F.Bahçe de, Metin Oktay’ın peşine düşmüştü

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe de, Metin Oktay’ın peşine düşmüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 00:00

Metin Oktay için Gündüz Kılıç (Baba Gündüz) devreye giriyor. Bir kısım İzmirli yöneticiler de Fenerbahçe’ye haber veriyor...

ATLAS Tarih Dergisi, bir iddia ortaya attı.

- Metin Oktay Beşiktaşlı. Ve az daha Beşiktaş’a imza atıyordu.
Bu haber Hürriyet’in spor sayfalarında yer aldıktan sonra usta gazeteci Hıncal Uluç, Metin Oktay transferinde çok kimsenin bilmediği bir gerçeği açıkladı; İşte Uluç’un ağzından Metin Oktay gerçeği:

Omuzları dar, yaramaz

“1952 yılında Milli Teknik Direktörlüğü de yapan Arap Sadri lakaplı Beşiktaşlı yönetici Sadri Usuoğlu, Metin Oktay’ı izliyor. Ve raporunu veriyor, “Omuzları dar, bize yaramaz, on para etmez.” Bu söz tarihe geçiyor.
Düşünün o zaman en cin yöneticilerinden biri Arap Sadri, o beğenmiyor. Bunun üzerine Gündüz Kılıç’a (Baba Gündüz) haber veriyorlar.

Kılıç, İzmir’e gidiyor ve İzmirspor’un bir maçında Metin Oktay’ı izliyor. İzmirli yöneticiler ve gazeteciler şüpheleniyorlar. Ve hemen bir kısmı Fenerbahçeli yöneticilere haber veriyor. Böylece F.Bahçe de Metin’in peşine düşüyor.

Tarihe geçen konuşma

Baba Gündüz, İstanbul’a geldiğinde, kendisine Metin Oktay’ı soran gazetecilere, “İzledim 5 para etmez” diye demeç veriyor. Bu demeci gazeteler yayınlarken, Kılıç, Hasnun Galip’teki kulüp binasına geliyor. Ve orada Metin Oktay’ın transferinde tarihe geçen ikinci sözü söylüyor:

- Kulübü satın Metin’i alın...

Film gibi bir hikayedir Metin Oktay’ın transferi...

Bilgiç: Ben aracı oldum

HINCAL Uluç’un bu iddiasına benzer bir yaklaşım da Necati Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, Metin Oktay transferi için F.Bahçe adına aracı olduğunu ifade etti. İşte Bilgiç’in sözleri; “1955 yılında Metin Oktay’ı gören dönemin F.Bahçe Genel Sekreteri Rüştü Dağlaroğlu beni aradı. ‘Necati, ben ulaşamıyorum sen gazetecisin rahat bulursun. Metin Oktay’ı transfer etmek istiyoruz. Randevu al konuş, teklifimizi ilet dedi’. Ben de Metin Oktay’ın kamp yaptığı yere gittim. “Aracıyım” diyerek teklifi ilettim. Çok memnun olduğunu söyledikten sonra, ‘Ben Gündüz Kılıç’a söz verdim. 1956 model Chevrolet araba alacağım’ diyerek teklifi geri çevirdi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!