Eze eze finale geldi

Güncelleme Tarihi:

Eze eze finale geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aslan, UEFA Kupası'nda final yolunu pençeleriyle açtı

Bu sezon Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi ön eleme turu ile başlayan Galatasaray, UEFA Kupası finaline çıkana dek 16 maç oynadı. Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda üç maçta yenilen sarı kırmızılılar, UEFA'da hiç kaybetmeden finalist oldu.

Rapid çerez gibi

Dört sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, 1999-2000 sezonunda beşinci kez devler arenasına ön eleme maçı ile girdi. 11 Ağustos'ta Avusturya'nın Rapid Wien takımı ile deplasmanda mücadele eden temsilcimiz, bu maçı 3-0 kazanıp 25 Ağustos'taki rövanşı da 1-0 alarak Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda mücadele etme hakkını çok rahat kazandı.

Devlerin arasında

Grupta Chelsea, Hertha Berlin ve Milan'la eşleşen sarı kırmızılılar ilk maçında Alman panzeri H.Berlin ile İstanbul'da 2-2 berabere kalarak umutlu bir başlangıç yaptı. Ardından gelen üç talihsiz maç, 2-1'lik Milan, 1-0 ve 5-0'lık Chelsea yenilgileri Galatasaray'ı çeyrek finalden uzaklaştırdı.

Pes etmediler

Ancak Aslan'ın pes etmeye niyeti yoktu. Almanya'da oynanan Hertha Berlin maçından 4-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, grubundaki son randevuda İtalyan devi Milan'ı İstanbul'da 3-2'lik skorla devirdi ve üçüncü sırayı alarak Avrupa serüvenine UEFA Kupası ile devam etme hakkını kazandı. Bu arada Milan'ı da Avrupa dışına itti.

İtalyan'ı seviyor

Sarı kırmızılılar UEFA Kupası üçüncü turunda yine bir İtalyan takımı, Bologna ile eşleşti. 23 Kasım'da deplasmanda oynanan ilk maçta 1-1 berabere kalan Cimbom, 9 Aralık'ta İstanbul'daki rövanşta rakibine şans tanımadı ve 2-1'lik galibiyetle 4.tura çıkan taraf oldu. 4. turdaki rakip, Alman Borussia Dortmund'du.

Çeyrek finale selam

Galatasaray, Dortmund'un işini 2 Mart'taki ilk maçta 2-0'lık galibiyetle bitirdi, 9 Mart'taki rövanş 0-0 sona erince çeyrek finale merhaba dedi. Ve bir İspanyol, Real Mallorca, zorlu çeyrek final eşleşmesinin rakibi oldu. Altın yılını yaşayan İspanyol ekibi, G.Saray karşısında sahasındaki ilk maçta şoke oldu.

Mallorca zaferi

16 Mart'ta İspanya'da oynanan çeyrek final ilk maçında Real Mallorca'yı 4-1 yenen Galatasaray yarı finale el sallıyordu. Sarı kırmızılıların 23 Mart'ta Ali Sami Yen Stadı'nda da işi kolay oldu ve bu maçı da 2-1 kazanarak kupada son dört takım arasına, yarı finale kalan isim oldu.

Leeds tutunamadı

Yarı finalde Galatasaray, İngiltere'nin Leeds United takımı ile eşleşti. 6 Nisan'da İstanbul'da oynanan ilk maçın bir gece öncesinde holiganların çıkardığı olaylar nedeniyle gergin bir ortamda sahaya çıkan sarı kırmızılılar 2-0'lık galibiyetle, ‘‘Bu iş bitmiştir’’ mesajı verdi. Ve 20 Nisan'da Leeds'de rövanştaki 2-2'lik skor, Galatasaray'ın, ‘‘Sezonun UEFA Kupası finalisti’’ olduğunu ilan ediyordu...

Galatasaray, futbolun trilyonerlerini saf dışı bıraktı

MİLAN

İtalya ve Avrupa futbolunun devi. Kendi kaynakları ile 168 milyon dolarlık (yaklaşık 100 trilyon TL.) bütçesi olan Milan, güçlü bir şirket.

BOLOGNA

İtalya'nın gelişen kulüplerinden. Bologna kentinin güçlü temsilcisinin bütçesi 90 milyon dolar. TV ve ekstra reklam gelirleri ile gücünü katlıyor.

B. DORTMUND

Alman futboluna damgasını vuran Dortmund Avrupa'nın sayılı ekiplerinden. Zengin futbolcu kadrosu, geniş gelir kaynakları ile 100 milyon dolarlık bir kulüp.

R. MALLORCA

Son dönem başarıları ile adından söz ettiren Real Mallorca'nın giderek genişleyen gelir kaynakları sayesinde maddi gücü 100 milyon dolara yakın.

LEEDS UNITED

Borsada hisseleri bulunan İngiliz kulübü, güçlü bir mali yapıya sahip. Borsa hisseleri ve diğer gelirleri ile birlikte değeri 150 milyon doların üzerinde.

TARAFTAR HİÇ BIRAKMADI

Birbirinden güçlü rakiplerini teker teker aşarak final yolunu açan Galatasaray'ın başarısında kuşkusuz taraftarlarının büyük payı var. G.Saray taraftarlarının alınmadığı Leeds United maçı hariç tüm statlarda sarı kırmızılıları destekleyen fubolseverler deplasman havası da yaşatmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!