Esat Yılmaer: Spor ve medya birbirinden ayrılmaz

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Spor ve medya birbirinden ayrılmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 14:14

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, spor ve medyanın birbirinden ayrılamayacağını söyledi.

Sakarya, Kayseri, Bolu ve Düzce'den 70 yerel basın mensubunun izlediği TSYD-Turkcell Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri'nde Esat Yılmaer, "Spor Sayfası Yöneticisinin Sorumluluğu", TSYD Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu, "Haber ve Röportaj Tekniği", Asbaşkan İlyas Namoğlu, "Spor Foto Muhabirlerinin Çalışma Koşulları", TSYD Genel Sekreteri Orhan Ertanhan, "TV Yayıncılığı Etiği", Maratan programı yapımcısı Şansal Büyüka ise spor programlarıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Yılmaer, konuşmasında Anadolu'daki spor gazetecilerine deneyimlerini anlatmak ve sorunlarını belirlemeyi amaçladıklarını belirterek, "Spor yazarlarının kalitesi dünya düzeyinde. Ancak biz bu kaliteyi, her dakika daha da aşacağız. Bu yıl 9 ilde başlattığımız seminerleri, önümüzdeki yıllarda daha fazla ile yayacağız" diye konuştu.

"Medyanın spor ve kulüpler üzerindeki etkileri“ ile ilgili soruya Yılmaer, "Medyanın spor üzerinde önemli etkisi var. Spor, kitlelerin ilgilendiği, ilgi duyduğu bir olgu. Dolayısıyla bu olguyu kitlelere ulaştırmakta aracı kurum da medya. Medya, sporun daha iyi şartlar altında yapılması için önemli rol oynayan kurum. Sporun medyayla birlikteliği kaçınılmaz faktör. Bütün dünyanın en fazla önem verdiği tanıtımların başında spor geliyor. Bunu ulaştırma görevi de medyanın. Spor ve medya birbirinden ayrılmaz. Türkiye'de fanatizm üst boyutlarda olduğu için, özellikle kulüpleri yöneten kişiler, kulüplerin çıkarlarını kollamak adına zaman zaman kitleleri tahrik eden yapıda konuştuklarında, veya medyayı kullanmak istediklerinde sorunlar çıkıyor. Amacımız da bunu önlemek" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!