Erman Toroğlu ve Ercan Saatçi adliyeden ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Erman Toroğlu ve Ercan Saatçi adliyeden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 14:06

Erman Toroğlu ile Ercan Saatçi, şike soruşturmasını yürüten savcıyla görüşmek üzere İstanbul Adliyesine geldi. Daha önce Emniyet Müdürlüğü'ne gelirken taktığı güneş gözlüğünün büyüklüğü ile dikkat çeken Erman Toroğlu'nun bu kez taktığı gözlüğün daha büyük olması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Futbolda şike soruşturması kapsamında futbol yorumcusu Erman Toroğlu, 'müşteki' sıfatıyla soruşturma savcısı Mehmet Berk'e ifade verdi. Yaklaşık 1 saat ifade veren Toroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Aziz Yıldırım'dan şikayetçi olduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında daha önce emniyette müşteki olarak ifade veren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu öğleden sonra 14.00 sıralarında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliye girişinde basın mensuplarının soruları üzerine "Savcı çağırdı, geldim" diye konuşan Toroğlu, yaklaşık bir saat soruşturma savcısı Mehmet Berk'e 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi.

TOROĞLU'NUN GÖZLÜĞÜ DİKKATLERDEN KAÇMADI /Foto Galeri

"NE BİLİYORSAM ONU SÖYLEDİM"

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Toroğlu, kendisinin savcılığa ifadeye gelmesi için polis tarafından dün akşam arandığını söyledi. "Bir saat konuştuk. Poliste ne olduysa burada da o oldu." diyen Toroğlu, bir gazetecinin, Emniyette şikayetçi olmuştunuz. Burada da oldunuz mu? sorusuna, "Evet. Bilgime başvuruldu. Daha başka şeyler bilip bilmediğim soruldu. Ne biliyorsam onu söyledim. "diye yanıt verdi. Kendisine 'Maçlarda şikeyle ve teşvikle ilgili net bilginiz var mı?' diye sorulduğunu söyleyen Toroğlu, "Tabi o çok zor. Onu bilmeniz görmeniz. Ancak teknik takipte belli oluyor. " şeklinde konuştu

Haberin Devamı

"AZİZ YILDIRIM'DAN ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Erman Toroğlu, "Aziz Yıldırım dışında şikayetçi olduğunuz kişi var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi; "Yıldırım dışında poliste bana bir okuma olmadı. Onun cümlelerini okudular. Ben de ona göre şikayetçi oldum."

ERCAN SAATÇİ DE ADLİYEDEN AYRILDI

Futbolda şike iddialarına yönelik  soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren futbol yorumcusu Ercan Saatçi,  adliyeden ayrıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, futbolda şike iddialarına yönelik  soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk  tarafından ifadesine başvurulan Saatçi, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı  açıklamada, “Şüpheli sıfatıyla ifademi verdim. Savcı bey bilgime başvurmak  istediğini söyledi. Telefon konuşmalarında ismimin geçtiği konularla ilgili  sorular sordu, sohbet ettik. Bildiğim şeyleri söylememi istedi. Sorgu bitti,  sohbetimiz de bitti” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Hangi görüşmelerle ilgili ifade verdiniz?” sorusuna karşılık Saatçi,  “Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile telefon görüşmeleri... Onları sordu, ben  de camianın içinden biri olarak, bir Fenerbahçeli ve bir gazeteci olarak zaten  yıllardır görüştüğümü söyledim” dedi.

Saatçi, “Görüşmelerde bir suç unsuru mu var? Aziz Yıldırım'ın haber  yaptırdığı gazeteciler olduğu söyleniyor ve sizin de isminiz geçiyor” sorusunu  da şöyle yanıtladı:

“Öyle bir şey kesinlikle yok. Basında öyle şeyler çıkıyor ama kesinlikle  ben Aziz beyin talimatı ya da böyle bir şey kabul etmem. Kimse bana patronum  dışında talimat veremez. Ben bunu daha önce de söyledim. Fenerbahçelilik  güdüsüyle yaptığım koruma yazıları vardır ama kimsenin talimatıyla yoktur. Zaten  öyle bir yazışma da yok, tapelerde de öyle bir şey yok.”

Haberin Devamı

Saatçi, “Mağdur olduğunuz bir nokta da var mı, bu da soruldu mu?”  sorusuna karşılık da “Benim mağdur olduğum bir taraf yok. Sadece bir  Fenerbahçeli olarak mağdurum ama bu konuda da yargıya yardımcı olmamız  gerekiyor” dedi.

Ercan Saatçi, ifade vermeye avukatsız geldiğini sözlerine ekledi.

ERCAN SAATÇİ AÇIKLAMA YAPTI - Web TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!