En sevimli kucak köpekleriyiz

Güncelleme Tarihi:

En sevimli kucak köpekleriyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kucağınızda uslu uslu oturacak, burnunu koltuk altınıza sokup uyuyacak bir köpek rüyalarınızı süslüyorsa, minyatür yaramazlarla tanışmanın zamanı.

Chinese Crested

Yeleli bir köpeğim ben. Kafam, ayaklarım ve kuyruğum dışında kesinlikle tüysüz olduğumu da söylemek isterim. Kucaklanmak için yaratılanlardanım. Size kocaman bir kucak vermek için bekliyorum. Yüzyıllardır size arkadaş olarak varız biz, avcı değiliz. En büyük sürprizim renklerim: Lila ve pembeye ne dersiniz? Boyutumdaki diğer arkadaşlardan daha zeki ve dost olduğumu da söylemeden geçmeyeceğim. İtiraf ediyorum. Gözümüzü pek çok kez dikip öylece bakarız. 'Tatlılar, tatlı şeyler yaparlar.' Eğer ne demek istediğimi anladıysanız, benim sahibim olabilirsiniz! (Ağırlık- 3,5 kilo)

Papillion

Kulaklarıma bir kelebek öpücüğü kondurun. Çünkü kulaklarım büyük bir kelebeğe benziyor. Zaten adımın anlamı da Fransızca da 'kelebek' demek. Küçük köpek cinsleri arasında en sevimlilerden biriyim. İtaat eğitiminde dahi çok çabuk kavrama üstünlüğüne sahibim. Bakmayın asil görüntüme apartman yaşantısına da kolaylıkla alışabilirim. (Ağırlık: 4,5 kilo)

Pug

Kırışık yüzüm ve düşünen gözlerimle diğer köpek cinslerinden çok farklıyım. Biraz ciddiyim galiba. Ama sinirli olduğum söylenemez. Çocuklar mı? No problem. Her zaman parti havasında olduğumu söyleyemem. Yine de onlarla ve sizlerle her neşeli halimi paylaşırım. (Ağırlık: 7 kilo)

Beni çok sevgili David Carradine'e benzetebilirsiniz. Tibet rahiplerinden yükselirim ben de. Elbette kung fu yapamam. Peki hav hav-fu'ya ne dersiniz? Alasını yaparım. Bir yetişkin olduğumda tüm ihtişamı ile öne çıkan kürküm, seremoni elbiselerine benzer. Hobim kucakta meditasyon yapmaktır.

Lowchen

Bulmak zor, sevmek kolay. 30 yıldır ingilteredeyiz. Aslında Fransa kökenliyim. Oralarda, resmi saç modelimden ötürü 'Küçük aslan köpek' derler bana. Ama korkmayın onun kadar kükrememe imkansız. İtiraf ediyorum, şov alanlarında saç kesimimi sergilemeye ihtiyacım yok. Ama beni özel yapan bu saç modelinden de vazgeçmeyi düşünmüyorum. Ne dersiniz? (Ağırlık- 4,5 ile 7,5 kilo arası)

Pomeranian

Benim için 'Süper bir arkadaş' yorumu yapılıyor. Haksız da değiller hani. 'Muhteşem kürkler' ifadesi ise bir moda dergisi için değil, benim için geçerli. (Ağırlık: 2 kilo)

Parson Jack

Russell Terrier

Evet ben bir turbo köpeğim. Evinizde oradan oraya koşturmayı, kucakta durmaya tercih ederim. 'En iyi köpek yorgun köpektir' derim hep. Yorgunluk sonrası, siz televizyon karşısında en rahat koltuğunuzda otururken kucaklanmak, tam bana göre.

(Ağırlık: 7,5 kilo)

Chihuahua

Kucağınız çok sıcak, benim tüylerim de çok seyrek. (Her ne kadar uzun tüylü kuzenlerim olsa da!) Kucaklanmaya, oyun oynamaktan daha çok ihtiyaç duyarım. Bu benim yapımdan kaynaklanıyor, ne yapayım? Bazen beni yalnız bırakmak zornda kaldığınızda, diğer köpeklerden daha iyi davranışlar sergilerim. Kendimi ifade edebilirim. Diğer küçük hayvanlardan hoşlanmam. (Ağırlık: 1,7 kilo)

Pekingese

Evin kralıyım. Konfor her şeyim. Eğer kucağınız da konforluysa, neden olmasın? İlgi ve sevgi olmazsa olmaz. Ama uzun plaj yürüyüşlerinden bahsetmeyin ne olur! Park havası almayı tercih ederim. Evin çocuklarının taleplerine karşılık verecek değilim. Ne de olsa kralım, kıymetli bir soytarı değil. (Ağırlık: 4 kilo)

West Highland

White Terrier

Enerji dolu bir ruhum var. İskoçum ne de olsa. Pozitifim ben. Her çeşit aktiviteye hazırım. Yeni arkadaşlıklar kurmak ve onları etkilemek en büyük keyfim. Coşarım, koşarım. Çok şen şakrağımdır. Ne dersiniz, birlikte yükseklerden fırlayıp zıplayabilir miyiz? (Ağırlık- 6,5-10 kilo)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!