En popüler Türk basketbolcu

Güncelleme Tarihi:

En popüler Türk basketbolcu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 12:36

Türkiye'de, NBA'de forma giyen Türk basketbolcular arasında en çok haber, milli oyuncu Hidayet Türkoğlu ile ilgili çıktı.

Medya takip ajansı Interpress'in, Türkiye'deki iki bine yakın ulusal ve yerel yazılı basında yer alan haberleri incelediği araştırmaya göre, lokavt nedeniyle 25 Aralık'ta başlayan NBA'de oynanan maçlar hakkında bugüne dek toplam 3 bin 351 adet haber yayınlandı.

NBA'deki Türk oyuncuların, Türkiye'deki haber yansımalarını araştıran aynı raporuna göre, en çok haber NBA'de bu yıl 11. sezonunu geçiren Hidayet Türkoğlu üzerine çıktı. Yeni sezonda Orlando Macig forması altında başarılı maçlar çıkaran Hidayet, toplam 515 defa spor sayfalarında yer alarak isminden en çok söz ettiren Türk basketbolcu unvanını aldı.

NBA'de, Chicago Bulls'ta oynayan Ömer Aşık, hakkında çıkan 417 haberle ikinci sırayı alırken, 9 sezondur NBA'de ter döken Mehmet Okur da New Jersey Nets forması altında 411 kez haber oldu.

Bu sezon ilk defa NBA sahnesine Utah Jazz formasıyla yer alan Enes Kanter 316 haberle dikkatleri üzerine çekti. Dört sezondur Milwaukee Bucks forması giyen Ersan İlyasova hakkında 298 haber yayınlanırken, Cleveland Cavaliers'ta ter döken Semih Erden ile ilgili ise 273 haberin çıktığı belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!