En kapsamlı satranç turnuvası

Güncelleme Tarihi:

En kapsamlı satranç turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 10:00

Ankara'da 6-15 yaş arası 2 bin 349 oyuncunun katılımıyla gerçekleştirilen 12. Altın Şah Satranç Turnuvası sona erdi.

Haberin Devamı

Arena Spor Salonu'nda iki gün süren Türkiye'nin en geniş katılımlı satranç turnuvasına, Avrupa ve dünya şampiyonu oyuncular da katıldı. Turnuvada 53 kent ve KKTC'den öğrenciler de yarıştı. Satranç Federasyonu Baş Hakemi Hulusi Cihangir, iki gün süren yarışmalarda puanlama sistemine göre sıralama yaptıklarını belirterek, 8 ayrı yaş kategorisinde 190 sporcuyu ödüllendirdiklerini kaydetti.

Turnuvaya çok fazla talep olduğunu söyleyen Cihangir, büyük kapasiteli salon bulamadıklarını için katılımı sınırlamak zorunda kaldıklarını vurguladı. Cihangir, "Sporcuların yanı sıra onları heyecanla bekleyen aileleri de eklersek, sayı oldukça kabarıyor. Böyle devam ettiğimiz sürece seneye daha büyük bir salon gerekecek. Hatta 5 bin kişilik bir organizasyon yapabiliriz" dedi.

Dereceye giren sporculara madalyaların yanı sıra yarım ve çeyrek altın, tablet bilgisayar, müzikçalar, bisiklet ve scooter gibi hediyeler verildiğini aktaran Cihangir, şöyle devam etti:

"Satrancın çocuklar üzerindeki olumlu etkisini hem eğitimde hem kişisel gelişimde olsun göz ardı edemeyiz. Satranç, çözümleme yeteneğini geliştirirken, kişiye güveni de sağlıyor. Bu organizasyon da satrancı ilköğretim öğrencileri arasında amatör anlamda yaygınlaştırma amacıyla düzenleniyor. 150 kişiyle başladığımız turnuvayı, 12 yılda 2 bin 349 kişiye kadar yükselttik ve yer sıkıntısından dolayı birçok talebi de geri çevirmek durumunda kaldık."

Bu arada, organizasyonda heyecandan yerinde oturamayan ve oyuna ayakta devam eden öğrencilerin yanı sıra stres nedeniyle ağlayanlar olduğu da görüldü.

Yaş kategorilerinde dereceye giren sporcular şöyle:

6-7 Yaş Genel: 1. Mehmet Berat Yılmaz, 2. Mevlüt Bahar, 3. Ömür Elgin
6-9 Yaş Kızlar: 1. Başak Cesur, 2. Zeynep Güler, 3. Pelin Bidav
6-15 Yaş Genel Açık: 1. Cem Kaan Gökerkan, 2. Ege Karaahmetoğlu, 3. Doğa Boran Şahin
6-15 Yaş Kızlar Açık: 1. Hande Zengin, 2. İpek Duru, 3. Hümeyra Kargacı
8-9 Yaş Genel: 1. Ali Karakuş, 2. Emir Türken, 3. Gökdeniz Cimin
10-11 Yaş Genel: 1. Umut Özdemir, 2. Yusuf Arda Tekyurt, 3. Canberk Özdemir
10-15 Yaş Kızlar: 1. Zeynep Eylül Pınarbaşı, 2. Asude Çınar, 3. Biyçe Korkmaz
12-15 Yaş Genel: 1. Berkay Topoğlu, 2. Yağız Kaan Sungu, 3. Kutay Yavuz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!