En iyi kokteyl yapan barlar

Güncelleme Tarihi:

En iyi kokteyl yapan barlar
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 15, 2003 00:00

Rengarenk, süslü püslü kokteyller, özellikle yaz günlerinin en havalı içkileri. Geçen yılların favorisi nar suyu bu sene yerini karpuz suyuna bırakmış. Finlandiya votkası da bu senenin 'in' içkilerinden. Yılın trendlerine uygun olarak detoks kokteylleri bile çıktı. Lezzetli bir kokteylin sırrı kullanılacak meyve sularının taze sıkılmış olmasında da gizli. Ayrıca ne kadar karıştırılacağı, doÄŸru bardak ve garnitür seçimi ile içine konulan buz miktarı önemli. Jüri üyelerimiz bu hafta Türkiye'nin en iyi kokteyl yapan barlarını seçti. Ä°lk 10 listesine Ä°stanbul ağırlığını koyarken, otel barları diÄŸerlerine fark attı. Uzmanlar otel barlarının turistlere hitap ettikleri için kokteylde daha iyi olduÄŸunu söylüyor. Çünkü kokteyli yabancı turistler daha çok tercih ediyor. GÃœNEY PARK BARGeçen yılın Türkiye ÅŸampiyonuRitz Carlton Otel'deki Güney Park Bar'ın kokteyl mönüsü gayet zengin. Tüm klasik kokteylleri bulabileceÄŸiniz barda Ritz'e ait 12 çeÅŸit martini yapılıyor. Barmen Cevat Yıldırım'ın Butterfly Frozen'ı 2002 Türkiye ÅŸampiyonu, Safirin'i ise Safir Wine Cooler Yarışması birincisi. Finlandiya votka ile hazırlanan üç kokteyli (El Matador, Matador's Love ve Matador's Dream) de dünya üçüncüsü olmuÅŸ. Cevat Yıldırım ÅŸampiyon kokteyli Butterfly Frozen'ı şöyle tarif ediyor: 2 cl. konyak, 2 cl. Henessy vsop konyak, 14 cl. elma suyu, 1 kaşık bal, 1 cl. fresh lime juice, 1 atım grenadine (nar ÅŸurubu) frozen makinesine konuluyor ve Butterfly Frozen meydana geliyor. Güney Park Bar kış aylarında RC Bar adını alıyor. Müdavimleri arasında Tarkan, Okan Bayülgen, Nurseli Ä°diz, Derya Baykal var. Kokteyl fiyatları 18 ile 20 milyon arasında. Bar 10.00-02.00 arası açık. Tel: (212) 334 44 44.BEBEK BARGazetecilerin tercihiBebek Otel'deki Bebek Bar'da alkollü ve alkolsüz 35-40 çeÅŸit kokteyl var. Barmen UÄŸur Akan'ın ünlü kokteylleri ise Bebek, Safari ve Harvey's Wallbanger. UÄŸur Akan 1989'da Barmenler DerneÄŸi tarafından ilk Türkiye Genç Barmenler Yarışması'nda ikinci oldu. Pek çok barmenin onun öğrencisi olduÄŸunu söylüyor. Akan çok sevilen Bebek Kokteyl'in tarifini verdi: 2,5 cl. votka, 2,5 cl. cin, 1 bar kaşığı portakal likörü, 1 bar kaşığı gül likörü, 1 bar kaşığı kanyak ve üstüne bardağı dolduracak kadar portakal suyu konuluyor. Portakal, limon parçalarıyla ve kokteyl kirazıyla süsleniyor. Kokteyl karıştırıcısını da unutmamak gerekiyor. 12.00-01.00 saatleri arası açık olan bara salı günleri Hasan Pulur, Güngör Uras, Yılmaz Çetiner, Mehmet Barlas gibi ünlü gazeteciler geliyor. Romalı Perihan ve Mustafa Sandal da sık sık uÄŸruyor. Tüm kokteyllerin 17 milyon lira olduÄŸu Bebek Bar'da kışın canlı müzik dinlemek mümkün. Tel: (212) 358 20 00.DÄ°VAN KALAMIÅž MARÄ°NA BRASSERÄ°E Karpuzlu kokteyller revaçtaKalamış Marina'daki Kalamış Marina Brasserie sabah 08.00'den gece 02.00'ye kadar açık. PerÅŸembe canlı müzik var. Barın en çok tercih edilen kokteylleri votka kavun veya karpuz, Bacardi karpuz, Mojito, frozen margaritalar ve Kalamış Shot. Barmen Adem Akyel'in özel kokteylleri ise Chi Chi, Kalamış, Salty Dog, Daiquiri ve Cool-Aid. Akyel Orange in Melon adlı kokteylin tarifini verdi: 3 cl. Cointreau, 1 cl. limon suyu, 14 cl. taze karpuz suyu kokteylin malzemeleri. Garnitür olarak ise karpuz kabuÄŸu ve kurutulmuÅŸ portakal kabuÄŸu kullanılıyor. Alkolsüz kokteyllerin 8 milyon 500 bin, alkollülerin 16 milyon lira olduÄŸu Kalamış Marina Brasserie'nin müdavimleri Müjdat Gezen, Metin Akpınar, Sertab Erener, Mirkelam, Tunç BaÅŸaran, Güven Sazak, Aziz Yıldırım ve Rahmi Koç. Tel: (216) 414 57 03/04.KALAMIÅž MURPHY’SKokteylinizi dans ederken yudumlayınKalamış Marina'daki Kalamış Murphy's hafta içi 18.00 ile 02.00 arasında açık. Kapanış saati hafta sonları 04.00'e kadar uzayabiliyor. Müjdat Gezen, Ali PoyrazoÄŸlu, Okan Bayülgen, Oktay EkÅŸi, ÇaÄŸla Åžikel gibi ünlüler Murphy's'e sık sık uÄŸruyor. Burada dans da ediliyor. Murphy's'in mönüsünde alkollü kokteyller ağırlıkta. Barmenler Sinan YiÄŸit ve Hakan Ercan en çok satılan kokteyllerin Eternity of Love, Long Island Ice Tea, Frozen Strawberry Margarita, Mojito ve Daiquiri olduÄŸunu söylüyor. 2002 Türkiye üçüncüsü olan Eternity of Love'ın yaratıcısı Sinan YiÄŸit kokteylini şöyle tarif ediyor: Malzemeler 5 cl. Beefeater cin, 2 cl. Bluecuracao, 1,5 cl. Cointreau, 1,5 cl. Sweet&Sour. Hepsi dört buzla birlikte shaker içine konuluyor ve çalkalanıyor. Martini bardağında limon ve kokteyl kirazıyla süslenerek servis yapılıyor. Tel: (216) 349 73 63.NORTHSHIELDMargaritada iddialıBaÄŸdat Caddesi'ndeki Göztepe Northshield'ın mönüsünde alkollü ve alkolsüz 30-40 çeÅŸit kokteyl var. Barmenler Ä°lhan Dağıdır, Cemal TaÅŸlıçukur ve Ali Öztürk'ün en ünlü kokteylleri Mojito, Eleven White ve Lynchburg. Barmen Cemal TaÅŸlıçukur 1993 margarita ÅŸampiyonu. Yazın en çok margarita ve frozen margarita tercih ediliyor. Sert bir kokteyl olan Eleven White'ın tarifi şöyle: 1 cl. Absolut votka, 1 cl. Absolut Kurant, 1 cl. Absolut Mandarin, 1 cl. tekila, 1 cl. Gordon cin, 1 cl. Bacardi, 1 cl. Martini Dry, 1 cl. Martini Bianco, 1 cl. kavun likörü, 1 cl. Archers, 1 cl. Malibu shaker'a konuyor. Buzlu bardakta meyve parçaları eklenerek portakal ve limon kabuÄŸuyla süsleniyor. Kokteyller 12- 20 milyon lira arasında. 12.00-04.00 saatleri arasında açık. Fenerbahçeli futbolcular, Yonca Evcimik, Kenan DoÄŸulu, Kubat ve Hakan Peker sık sık uÄŸruyor. Tel: (216) 467 26 97.SÄ°LÄ°VRÄ° KLASSÄ°S GOLF COUNTRY CLUBLezzet kadar süsleme de önemliGolf Bar hafta sonları 22.00-01.00 arası açık. Klasik kokteyllerin tümü var. En çok satan Natural Village ve Holin in One. Barmenleri UÄŸur Özkan Uygun, Ä°nan Tüzün ve Ä°lker Cinci. Åžef UÄŸur Özkan Uygun 14 AÄŸustos'ta katıldığı yarışma için hazırladığı Best of the World adlı kokteylinin tarifini verdi: 3 cl. Bacardi, 2 cl. Pisang Anbon, 2 cl. White Cacao, 10 cl. ananas suyu. Tüm malzemeler shaker'da karıştırılıyor ve armut üstünde havuçtan yapılmış çiçekle süsleniyor. ÇiçeÄŸin ortasında kokteyl kirazı var. Uygun geçen sene Beefeater'ın düzenlediÄŸi yarışmada Longest Drive'la birinci olarak Ä°spanya'ya gitmiÅŸ. Kokteyli hazırlamak kadar süslemenin de önemli olduÄŸunu, bu konunun kendi uzmanlık alanına girdiÄŸini belirtiyor. Kokteyller 9,5 ile 13 milyon lira arasında. Müdavimleri arasında AyÅŸegül Aldinç, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay var. Tel: (212) 710 13 13.ROOF GARDEN BARVahÅŸi Batı kokteyliSwissotel'in 17. katında bulunan Roof Garden Bar, 15.00'te açılıyor. Türkiye Barmenler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°lhan Öner'in ekibi eÅŸliÄŸinde Türkiye Kokteyl Åžampiyonları Güven Yerlikaya ve Fevzi Öztürk müşterilerine Frozen Margarita, Fruit Caprinia, Mojito ve Exotic Kokteyl tavsiye ediyor. Sourslar ve Daiquiri de en çok satılanlar arasında. Wild Wild West adlı kokteylin tarifini aldık: 2 cl. tekila, 2 cl. Galliano, 2 cl. kivi sos, 2 cl. limon suyu ve Sprite gazoz, blender'dan geçirilip servise sunuluyor. Kokteyller 17 milyon 500 bin lira. Müdavimleri YiÄŸit Okur, Ä°smail Cem, Hikmet Çetin, Franklin Adler, Özhan Canaydın, Albert Hakko ve Mehmet AÄŸar. 23.30'a kadar Latin müzik, sonra pop&caz dinlenebilir. Tel: (212) 326 11 00.ALLYKokteyl yanına bar ÅŸovuAntalya gece hayatının kalbinin attığı Kaleiçi'ndeki Ally EÄŸlence Merkezi'ndeki barlar, kokteyllerle yarışıyor. Sherlock's Disko'nun barmeni Hüseyin Kıraç, Bacardi Martini Grand Prix 2003 Türkiye'nin En Ä°yi Barmeni Yarışması'nda üçüncü olmuÅŸ. Ex Dragon adlı kokteyli ile ilgi çekiyor. Yaptığı ateÅŸli bar ÅŸovları ile gece müdavimlerinin ilgisini gören Kıraç'ın kokteyli, baileys, cardinal, muz likörü, ananas ve kremadan oluÅŸuyor. 300 kiÅŸilik disko müşterileri, ferahlatıcı tatlı kokteyli 20 milyon liraya yudumluyor. Tel: (242) 244 43 38.MERÄ°DYEN BAR20 yıllık kokteyliyle ünlüMeridyen Cafe&Bar 20 yıldır Ankaralılara hizmet veriyor. Meridyen Kokteyl adında özel bir kokteyli var. Barmen Erol Korkmaz, 1985'ten beri Meridyen'de çalışıyor. Meridyen kokteylin tarifi: 2,5 cc. Archers, 2,5 cc. votka, 2 cc. portakal suyu ve 5 damla Blue Caracao'dan oluÅŸan karışım shaker'da hazırlanıyor. Bardağın etrafı süsleniyor. Kokteyl 6 milyon lira. Barda alkollü meyve kokteylleri, balyoz, bloodymary, tekila sunrise ve margarita kokteylleri bulunuyor. Fiyat 5.5 ile 11 milyon lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Meridyen, schnitzelleriyle de meÅŸhur. 12.00-24.00 arası açık. Tel: (312) 426 09 40.MARMARA TEPE LOUNGEÖdüllü Kar Gülü yalnızca buradaThe Marmara Taksim Oteli'nde 17.00-01.30 arası açık olan The Marmara Tepe Lounge'da kokteyller 13.5 ile 21 milyon lira arasında. Margaritalar ve Pinacolada en çok tercih edilenleri. Barmen YaÅŸar Yay'ın Kar Gülü adlı ödüllü kokteyli şöyle hazırlanıyor: 4 cl. Kardinal Melon Votka, 3 cl. Pısang Ambon, 1 cl. Amaretto, 1cl. limon suyu bardaÄŸa konuyor. Ãœzerine 8 cl. gazoz ekleniyor. Son olarak tüm malzemeler karıştırılıyor. Açık renkte olan kokteyli zıt renkli süslerle renklendirebilirsiniz. Barda YaÅŸar Yay'ın yanı sıra Gürsel Akyazı, Özcan Åžahinkaya ve Ãœmit Pey adlı barmenler görev yapıyor. Kadir Ä°nanır ve Ali Özgentürk'ün müdavimi olduÄŸu mekanda 22.00-01.00 arası canlı müzik de dinleyebilirsiniz. Tel: (212) 251 46 96.GURMELER VE BARMENLERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarıTuÄŸrul ÅžavkayAlanyalı gurmeServet Sönmez Neo LevantenyazarDonatella PiattiGazeteciNilgün GedikoÄŸluBarmenler DerneÄŸi Genel KordinatörüEdip Kemal ErenMimar, gurmeAli Esat GökselKokteyller üzerine iki kitabı var, Barmenler Der. Onur Kurulu üyesiVefa ZatBilkent Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu MüdürüKamer RodopluÄ°zmirli gurmeAhmet GüzelyaÄŸdökenGazeteciSavaÅŸ ÖzbeyÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!