Elazığ atletizm tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Elazığ atletizm tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 12:36

Elazığ'da ilk kez üç atlet milli takıma seçildi.

Haberin Devamı

Atletizm İl Temsilcisi Mustafa Cihan, yaptığı yazılı açıklamada, 16-17 Haziran'da Bursa'da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda Murat Orak'ın 3 Bin metrede 8.40'lık derecesiyle Türkiye Şampiyonu, aynı yarışmada Cenk Çelik'in de 8'li yarışmada (Oktatlon) rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu olduğunu kaydetti.

Alınan bu derecelerle Murat Orak ve Cenk Çelik'in milli takıma seçildiklerini ifade eden Cihan, 11 Haziran'da Erzurum'da Türkiye Dağ Koşusu Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçme Yarışmalarına katılarak seçilen Ali Haydar Tekgöz ile birlikte Elazığ'dan üç atletin milli takıma seçildiğini, bu durumun kentin atletizm tarihinde ilk olduğunu belirtti.

Cihan, başarılarından dolayı her üç sporcunun da antrenörü ve aynı zamanda milli takım antrenörü olan Aslan Koç'u tebrik etti, hazırlık aşamasında çekilen sıkıntı ve zorlukların paylaşılmasını istedi.

Haberin Devamı

Aslan Koç ise milli takıma üç sporcu kazandırmanın haklı gururunu yaşadığını kaydetti.

Bu başarının büyük zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Koç, şunları bildirdi: “Kimseden en küçük bir yardım ve destek görülmeden çalışmalar yapılmıştır, ama bu imkansızlıklar hiçbir zaman bizlerin ve sporcularımın önüne geçmemiştir. Elde edilen bu başarının yetkililer tarafından görülmesini ve önemsenmesini istiyoruz. Unutulmamalı ki ilimiz atletizm potansiyeli bakımından bir hazinedir. İl temsilcisi Cihan ile şu an yaptığımız çalışmada 1997-1994 doğumlu 40 kişilik bir grup sporcuyu yetenek testlerinden geçirerek yetenekli grubuna seçmiş bulunmaktayız. Bu çocuklara sahip çıkıldığında daha bir çok sporcu milli takıma girecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Milli Takıma seçilen sporculardan Ali Haydar Tekgöz, 12 Temmuz'da Avusturya'da 8. Avrupa Dağ Koşusunda, Murat Orak 8-12 Temmuz'da İtalya'da 6. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası ve 20-26 Temmuz'da Finlandiya'da 10. Avrupa Yıldızlar Olimpik Festivali'nde, Cenk Çelik ise 8 Ağustos'ta Türkiye'de düzenlenecek olan Balkan Yıldızlar Şampiyonası'nda ülkelerini temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!