Yeni yılda vatandaşlardan hamsiye yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda vatandaşlardan hamsiye yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 17:16

Vatandaş yeni yıl ile birlikte boyları büyüyen hamsiye tezgahlarda yoğun ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Denizlerdeki balık sezonunun başlamasından itibaren balıkçının yüzünü güldüren hamsi, 2024 yılında da oldukça rağbet görüyor. Bir dönem 25 TL’ye kadar satılan hamsi yeni yılla birlikte boyu büyüyünce 70 TL’den satışa sunuluyor. Vatandaşlar boyu büyüyen ve yağlanan hamsiye diğer balıkları göre daha fazla ilgi gösteriyor.

HAMSİNİN BEREKETİ BALIKÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ 

Vatandaşların hamsinin fiyatına değil boyutuna baktığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “2023 yılında hamsi bereketiyle balıkçının yüzünü güldürdü. 2024’te ise hamsinin boyu büyüdü ve yağlandı. 70 TL’den hamsinin kilosunu satıyoruz. Vatandaşlar geçen yılki hamsileri boylarının küçük olmasından dolayı beğenmiyordu. Bu yıl ise hamsiler büyük boy gelmeye başladı. Onun yanı sıra mezgit ve barbun 50 TL, kefal 60 TL, istavrit 40 TL, somon 100 TL. Fiyatlar gayet olduğundan balığa rağbet devam ediyor. Geçen yıl 25 TL’ye de hamsi sattık. Boyu ufak olduğundan kimse ilgi göstermiyordu. Şu anda hamsi büyük ve yağlı olduğundan fiyatı kimse önemsiyor. Hamsinin boyu büyükse 100 TL’ye 70 TL’ye de bolca satın alıyorlar” dedi.

Balık piyasasını değerlendiren vatandaşlardan bazıları fiyatları yüksek bulurken, bazı vatandaşlar ise fiyatların diğer et ürünlerine göre oldukça uygun olduğunu söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!