Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim CNN TÜRK'te açıkladı: İşte masadaki senaryolar...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 14:37

Aralık ayına girilmesiyle birlikte asgari ücrette zam maratonu başlıyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili “Bir kez verilecek zamla bu iş biter” ifadelerini kullanmıştı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki senaryolar...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücrette mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşü uçakta gazetecilere önemli mesajlar verdi. Asgari ücret konusunda ‘vatandaşı ezdirmeyeceğiz’ mesajı verdi.

Erdoğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şu anda çalışmalarını yapıyor” dedi ve ekledi: “Ondan sonra en uygun asgari ücret ne ise bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden neticeye varabilmek. Asgari ücret zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar ezdirmedik ve ezdirmeyiz”

4 FARKLI SENARYO

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık’ta yapacağını duyurdu. Peki yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Haberin Devamı

Toplamda 4 toplantı olacak ve asgari ücret aralık ayı içerisinde açıklanmış olacak. Peki asgari ücrette olası senaryolar neler, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'ın 4 farklı senaryosunda işçi ne kadar bir ücret alabilecek?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

“Eğer yıl sonu enflasyon yüzde 62 olursa, son 6 ayda yüzde 35.26’lık zamla 11 bin 402 TL’den, 15 bin 422 liraya,

Yıl sonu enflasyonu yüzde 65 olursa, yüzde 37.77’lik zamla 15 bin 708 liraya,

Yıl sonu enflasyon yüzde 68 olursa, yüzde 40.26’lık zamla 15 bin 992 liraya çıkmış olacak.

Geçmiş dönemlerde baktığımızda buna bir refah payı eklentisi de oluyordu. Burada yüzde 40’a 10’luk bir zamla yüzde 50’yi görmüş olacaktır. O zaman da 17 bin 103 TL olması mümkün gözüküyor.”

Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak Uzman isim CNN TÜRKte açıkladı: İşte masadaki senaryolar...

BAKAN IŞIKHAN: "UZLAŞMA VE MUTABAKAT ANLAYIŞIYLA HASSASİYETLE YÜRÜTECEĞİZ"

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına ilişkin, "Her zaman olduğu gibi bu süreci işçi ve işveren temsilcilerimiz ile birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla, hassasiyetle yürüteceğiz." dedi.

Haberin Devamı

11 Aralık'ta, 2024 yılı asgari ücret seviyesini belirlemek üzere komisyon toplantılarına başlayacaklarını hatırlatan Işıkhan, "Her zaman olduğu gibi bu süreci işçi ve işveren temsilcilerimizle birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla hassasiyetle yürüteceğiz. Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sini birlikte inşa edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!