Varlık Fonu’na 100 milyon dolarlık İslami finansman

Güncelleme Tarihi:

Varlık Fonu’na 100 milyon dolarlık İslami finansman
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 07:00

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli ilk uluslararası İslami finansman işlemi olan ve Sharjah Islamic Bank (SIB) ile imzaladığı murabaha finansmanı ile 100 milyon dolar kaynak sağladığını duyurdu.

Haberin Devamı

TVF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 3 yıl vadeli bu anlaşma Türkiye Varlık Fonu’nun ilk İslami finansman işlemi olarak kayıtlara geçti. Açıklamada ayrıca, Doğan Yatırım Bankası’nın işlemin mali müşavirliğini ve koordinatörlüğünü üstlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyada bir varlık fonuna sağlanan ilk karşılıklı murabaha finansmanı olma niteliği taşıyan işlem, Şubat ayında rekor taleple tamamlanan Eurobond ihracı sonrasında uluslararası piyasaların Türkiye ekonomisine duyduğu güveni perçinleme niteliği taşıyor.”

Öte yandan murabaha, ‘malı kârlı satma’ manasına geliyor. Bu işlem, bir katılım bankasının, müşterisinin talebi üzerine bir ürünü satıcıdan satın alıp üzerine kâr ekleyerek bu ürünü müşterisine vadeli satması işlemi olarak niteleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!