Vakıfbank'a bir haftada 1.7 milyar Dolar

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbanka bir haftada 1.7 milyar Dolar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 22:26

VakıfBank, Türkiye’nin notunun Moody’s tarafından ‘yatırım yapılabilir’ seviyenin altına çekildiği bir dönemde yurt dışından bir haftada 1 milyar 725 milyon dolar fon temin etti.

Haberin Devamı

Banka açıklamasına göre, VakıfBank, yurtdışından 835 milyon dolar sendikasyon kredisi, 890 milyon dolar da  seküritizasyon işlemi olmak üzere toplam 1 milyar 725 milyon dolar fon sağladı. Böylelikle yıl başından bu yana VakıfBank’ın yurtdışından sağlamış olduğu toplam fon tutarı 4 milyar dolara ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, temin edilen kredilerin Türkiye ekonomisine, Türk bankacılık sektörüne ve VakıfBank’a  duyulan güveni bir kez daha teyit ettiğini dile getirdi. Aydoğan, şunları  kaydetti: “ING Bank NV ve National Bank of Abu Dhabi’nin  koordinatör olarak yer aldığı, 12 ülkeden 22 bankanın katılım sağladığı, 224,5  milyon dolar ve 544 milyon Euro olmak üzere iki ayrı dilimden oluşan 367 gün vadeli, toplam 835 milyon dolar eşdeğerindeki yılın ikinci sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanında kullandırılacak.Yurt dışı nakit havale akımlarına dayalı ve iki dilimi hazine işlemlerine dayanan 890 milyon dolar tutarındaki seküritizasyon işlemi  gerçekleştirdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!