TVF Genel Müdürü Ermut Meclis’te açıkladı: İvrindi’deki altın rezervi hesapların ötesinde

Güncelleme Tarihi:

TVF Genel Müdürü Ermut Meclis’te açıkladı: İvrindi’deki altın rezervi hesapların ötesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2024 23:31

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Arda Ermut, Fon’un yeni kurduğu Türkiye Maden A.Ş.’nin Balıkesir’in İvrindi ilçesinde keşfettiği altın rezervinin hesaplanan kaynağın ötesinde ciddi potansiyel taşıdığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ermut, Meclis Plan-Bütçe Komisyonu’nda TVF’nin 2022 yılı denetim raporlarının görüşmesinde sunum yaptı. TVF’nin 2022’de güçlü bir finansal performans sergilediğini belirten Ermut, “TVF 2022’de net dönem kârını 19.2 kat artırdı. 11.1 milyar TL’den 225.3 milyar TL’ye çıkardı. Dolar bazında da çok önemli bir artış gerçekleşti; net dönem kârı 9.83 kat artarak 1.3 milyar dolardan 13.6 milyar dolara çıktı” dedi.

Ermut, şu bilgileri verdi: “Türkiye Maden A.Ş. bünyesinde 26 maden ruhsatı bulunmakta. Dört proje önceliklendirilerek saha çalışmaları başlatıldı. Bunlar, Balıkesir-İvrindi (Akçal Altın Projesi), Kastamonu-Taşköprü (Bakır Projesi), Manisa-Çatalçam (Altın, Kurşun, Çinko Projesi), Sivas-Divriği (Demir Projesi). Balıkesir’in İvrindi ilçesinde Türkiye’nin son yıllardaki en önemli altın keşiflerinden bir tanesi gerçekleşti. Uluslararası standartlarda ve tüm dünyada geçerli kodlara uygun şekilde bir kaynak raporu hazırlandı. Sahada keşfedilen kaynağın ötesinde ciddi ilave potansiyel olduğu belirlendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!