Türk Reasürans 3 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Türk Reasürans 3 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 07:00

Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak ve kaynak verimliliği sağlamak amacı ile 2019 yılında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek hissedarı olarak kurulan Türk Reasürans 3. yılını geride bıraktı.

Haberin Devamı

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini artırmak, yurtdışına aktarılan reasürans primlerini yurtiçinde tutmak ve sigortacılığa katkı sağlayacak projeler geliştirmek amacıyla 2019’un eylül ayında kurulduklarını belirterek, bugün itibarıyla yurtiçinde yerleşik 26 sigorta şirketi ve 5 reasürans şirketine teminatı sağladıklarını söyledi. 17 ülkede yerleşik 25 sigorta ve reasürans şirketine de reasürans kapasitesi sunduklarına değinen Eren, “Beş kıtada 61 farklı ülkeye güvence ihraç ediyoruz ve Türk Reasürans’ın global pazarlarda bilinen bir marka olması için çalışıyoruz. Global bir Türk markası olma hedefine yaklaşıyoruz” dedi.


Selva Eren, 2021 yılında dünyada pandeminin olumsuz etkileri yaşanırken, 1.8 milyar TL prim üreterek, yılını 290 milyon TL kâr ile kapattıklarını; 2022’nin ilk yarısında ise 1.7 milyar TL prim üreterek, 256 milyon TL kar elde ettiklerini vurgulayarak, “Türk Reasürans’ın öz kaynakları geride bıraktığı 3 yılda 1.1 milyar TL yükselirken, aktifleri de 3.2 milyar TL’ye ulaştı” dedi. Eren, 2021’in eylül ayında 100 milyon TL sermayenin Türk Reasürans’ın bünyesinden karşılanmak suretiyle, Türkiye’de katılım esaslarına göre faaliyet gösteren ilk reasürans şirketi olan Türk Katılım Reasürans’ın kurulduğunu da sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!