Turizmciden İran atağı

Güncelleme Tarihi:

Turizmciden İran atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 19:52

Turizm Bakanı Mahir Ünal ve turizm sektörünün temsilcileri bugün yeni pazar arayışları kapsamında İran’a gidiyor. Ünal ve heyet, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer ile de bir araya gelecekler.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ve terör saldırılarının ardından yeni pazarlara yönelme çalışmaları kapsamında İran’a gidiyor. Turizm temsilcileriyle İran’a çıkarma yapacak olan Bakan Ünal, burada İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer ve İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Ali Cenneti ile ikili görüşmelerde bulunacak. Bakanlık, Rusya krizinin yarattığı turizm açığını kapatmak için yeni pazar çalışmalarına hız verdi. Turizm alanında işbirliği kapsamında daha önce Avrupa’da Almanya, İspanya ve Hollanda’ya özel sektör temsilcileriyle birlikte çalışma ziyaretinde bulunan Bakan Ünal, bu kez doğuya yönelerek İran’da yoğun temaslarda bulunacak.

TURİZMCİLERLE BİRLİKTE

Bugün başlayacak İran ziyaretinde Bakan Ünal’a Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD), Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) temsilcileri eşlik edecek. Bakan Ünal çalışma ziyareti kapsamında, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer ve İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Ali Cenneti ile ikili görüşmelerde bulunacak. Görüşmelerde sektör temsilcileri, İran’daki muadilleri ile iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme ve yeni yatırım fırsatları konusunda görüşmelerde bulunacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!