Telia’dan Turkcell satışı

Güncelleme Tarihi:

Telia’dan  Turkcell satışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 22:04

ORTAKLARI arasında tartışmaların hiç bitmediği iletişim operatörü Turkcell’in hissedarlarından Telia’dan önemli bir hamle yaptı.

Haberin Devamı

Şirketin en büyük hissedarlarından biri olan İsveç merkezli Telia, sahip olduğu Turkcell hisselerinin önemli bir kısmını sattı. Şirketin dün gerçekleştirdiği hamle ile Telia, Turkcell’de doğrudan sahip olduğu yüzde 7 payı elden çıkardı. 155 milyon adet hisseye denk gelen toplamda 1.77 milyar TL’lik satışın, hisse başı 11.45 TL’den gerçekleştirmesi dikkat çekti. Bunun sebebi Turkcell’in önceki gün kapanış fiyatı olan 12.28 TL olması. Yani Telia, elinde bulunan hisseleri yaklaşık 8 daha düşük bir fiyat satmış oldu.

PAYI YÜZDE 7 OLDU

Satış sonrasında Telia’nın Turkcell’de doğrudan payı yüzde 14’ten yüzde 7’ye geriledi. Telia Sonera’nın Turkcell’de sahip olduğu doğrudan ve dolaylı pay yüzde 38’den yüzde 31’e indi. Uzmanlar Turkcell’in kontrol yapısında bir değişiklik olmayacağını belirtti. Hisse satışı için dün başlatılan hızlı talep toplama sürecini BofA Merrill Lynch, Citi ve UBS yönetti. Hisselerin satıldığı kurumsal yatırımcılar açıklanmadı. Telia’nın açıklamasına göre 90 gün süreyle doğrudan sahip olduğu Turkcell hisselerinde satış yapmamayı taahhüt etti. Telia ayrıca Turkcell’in yüzde 51’ine sahip olan Turkcell Holding’in Turkcell hissesi satmasını beklemediğini belirtti.

Haberin Devamı

STARTEJİ DEĞİŞTİRİYOR

Telia’nın gerçekleştirdiği hamleden sonra şirketin bağlı olduğu Sonera Holding B.V. adına Türkiye’deki vekili Ayşe Hergüner Bilgen tarafından KAP’a açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Turkcell’deki hisselerin bir kısmını satma niyetinin, Nordik ve Baltık ülkelerdeki faaliyetlere odaklanma stratejileri ile uyumlu bir karar olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Telia, söz konusu satış sonrası, ekonomik yönden Turkcell’deki en büyük hissedar olmaya ve Turkcell’i desteklemeye devam edecektir. Turkcell’de, Turkcell Holding AŞ vasıtasıyla tuttuğumuz dolaylı hisselerin satışı ile ilgili bir niyetimiz şu an için mevcut değildir. Teklif fiyatı ve satışa konu edilen hisselerin nihai sayısı Telia tarafından belirlenecek ve konu hakkında ayrı bir duyuru yapılarak açıklanacaktır” denildi. Telia CEO’su Johan Dennelind ise yaptığı yazılı açıklamada, “Turkcell’deki doğrudan payımızın Turkcell Holding’deki açmazda stratejik çözüm için herhangi bir etkisinin olmadığı değerlendirilmiştir. Kurumsal yönetimin tekrar sağlanması ve şirketin çekici sermaye yönetim politikasını tekrar belirlemesi için Turkcell’deki hissedarlığımıza çözümler bulmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

HİSSELERİ YÜZDE 7 DEĞER KAYBETTİ

TELIA’nın hisselerini yüzde 8’e yakın düşük bir fiyattan satması Turkcell’e borsada değer kaybettirdi. Önceki gün 12.28 TL’den kapanan Turkcell hisseleri, Telia’nın satış kararının ardından 11.36 TL’ye kadar geriledi. Hisseler günü yüzde 7.33 düşüşle 11.38  liradan kapattı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!