Telefon ‘cep’ten çıkmayacak

Güncelleme Tarihi:

Telefon ‘cep’ten çıkmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:49

Samsung, uzun süreden beri beklenen akıllı saat modeli Galaxy Gear’ı tanıttı. Akıllı telefonlarla uyumlu çalışan Galaxy Gear ile artık telefonlar ‘cep’ten çıkmayacak.

Haberin Devamı

Berlin’de gerçekleşecek tüketici elektroniği fuarı (IFA) öncesi üç yeni akıllı cihazını tanıtan Samsung, Galaxy Gear’ın yanı sıra Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1 2014 modelini de tüketicilerin beğenisine sundu. Tüm cihazlar 25 Eylül’de, Türkiye’de dahil olmak üzere 150 ülkede satışa çıkacak. Tanıtılan cihazların fiyatları ise henüz açıklanmadı.

AMOLED EKRAN

Galaxy Gear 1.6 inçlik ekrana sahip. AMOLED teknolojiye sahip olan ekran 320X320 çözünürlük bulunduruyor. Galaxy Gear’da 800 Ghz’lik işlemci, 1.9 megapiksellik kamera, 512 megabyte RAM, Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi bağlantı özellikleri bulunuyor. Samsung Galaxy Gear’ın şarjı ise 25 saat boyunca kullanılabiliyor. Aktif kullanımda ise cihaz 10 saatlik şarj ömrüne sahip durumda. Galaxy Gear, kullanıcıların akıllı telefonlarını cebinden çıkarmadan kullanabilmelerini sağlayacak. Cihazda yer alan sesli komut sistemi ‘S Voice’ ile gelen çağrıları yanıtlayabilmek, rehberdeki kişileri arayabilmek, mesajlara cevap verebilmek, sosyal ağlarda paylaşımlarda bulunabilmek ve maillere cevap vermek mümkün. Kullanıcılar, Galaxy Gear’da bulunan adım sayar ile tüm fiziksel aktivitelerini takip edebilecek.

Haberin Devamı

Tablette ultra yüksek çözünürlük

Samsung’un etkinliğinde tanıtılan cihazlar arasında Galaxy Note 10.1 2014’te bulunuyordu. 10.1 inçlik ekrana sahip olan cihazda 2560 x 1600 ultra yüksek çözünürlüklü ekran yer alıyor. Galaxy Note 10.1 2014’te 2.3 GHz dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera bulunuyor. Bunun yanı sıra yeni tablet bilgisayar Samsung’un kalemi olan S Pen ile kullanılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!