Kasko yaptırın, güvende olun

Güncelleme Tarihi:

Kasko yaptırın, güvende olun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2020 10:04

Uzun yıllar yapılan birikimlerle alınan otomobilleri güvence altına almak için kasko sigortası yapılıyor. Kasko sigortası ile araçta meydana gelebilecek olan hasarlar çok kolay şekilde gideriliyor.

Haberin Devamı

Trafikte her an kaza riski ile karşı karşıya kalınıyor. Zorunlu Trafik Sigortası dışında araca kasko yaptırılarak araçla ilgili tüm riskler güvence altına alınıyor. Kasko isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak öne çıkıyor.

Zorunlu Trafik Sigortası yalnızca, gerçekleşen çift taraflı trafik kazalarında karşı tarafın hasar ödemesini karşılarken, Kaskolar trafik poliçelerinden farklı olarak, poliçe sahibinin kendi aracının hasarını da kısmen veya tamamen karşılar. Kasko sigortasının teminatları yapılacak poliçeye göre belirleniyor. Ana teminatlar sigorta şirketi tarafından standart olarak poliçe kapsamında sigortalıya veriliyor. Bunun yanında ek teminatlar ise ilave ücret dahil edilerek poliçeye eklenebiliyor.

KAZA, YANGIN, ÇALINMA GÜVENCE ALTINDA

Kasko ile aracın başına gelecek her türlü riskin tazminatı alınıyor. Poliçedeki teminatlar dahilinde oluşacak hasarlar, yangın, çalınma gibi sorunlarda sigorta şirketi ödemesini aracın sahibine yapıyor.

Kasko fiyatları aracın markası, modeli, sürücüsünün geçmiş yıllardaki trafik kazası sayısı gibi etkenlerle değişebiliyor. Standart paketin üstünde ek paket istendiğinde cüzi miktarlarda yansımalarla ek teminatlara da sahip olunuyor.

Haberin Devamı

KASKODAN YARARLANMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Araçla ilgili yaşanan hasar veya herhangi bir olumsuzluk anında doğrudan sigorta sigorta şirketi ile iletişime geçmek gerekiyor. Oluşan hasara ilişkin bilgiler doğru şekilde sigorta şirketine aktarılmalı. Ardından sigorta şirketi tarafından gönderilecek eksper araçtaki hasarın boyutunu tespit eder. İnceleme yapılmasının ardından sigorta şirketi aracın hasarına göre ücreti hesaba geçer ya da anlaşmalı olan servise ödemeyi yapar. Aracın çalınması halinde ise aracın o andaki rayiç bedeli neyse sigorta şirketi ödemeyi yapıyor.

ANA TEMİNATLAR

Aracı çarpma ve araca çarpılması
Yangın
Çalınma ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi

EK TEMİNATLAR

Enflasyon teminatı
Deprem teminatı
Terör teminatı
Sel ve su baskını teminatı
Ferdi kaza teminatı
Ferdi kaza deprem teminatı
İhtiyari mali mesuliyet teminatı
Hukuksal yardım teminatı
Eskime payı düşmeme teminatı
Kullanım kaybı teminatı
Yardım hizmet paketi teminatı
Hasar ikame teminatı
Alevsiz yangın teminatı
Kilit sistemi teminatı
Yurtdışı teminatı - İlandır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!