Sanayi odalarından 11 il için 5 proje

Güncelleme Tarihi:

Sanayi odalarından 11 il için 5 proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2023 07:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 12 sanayi odasının başkanları, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katıldığı toplantıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

İSO’nun ev sahipliğinde, depremden etkilenen 11 ilin ekonomilerinin yeniden canlandırılması için yapılan toplantıda, projeler ve öneriler kapsamında 5 madde öne çıktı. “Tedarikçim Deprem Bölgesinden’’ projesiyle, büyük ölçekli şirketlerin, hammadde ve yarı mamul tedariklerini deprem bölgesindeki firmalardan karşılaması sürerken; TOBB Sanayi veritabanından bölgedeki üreticilerle gerekli eşleştirmelerin yapılarak, ticaretin yeniden canlanmasının hedeflendiği belirtildi. Ulusal Gıda Perakendecileri çalışması kapsamında, oda ve borsalarla, sektör meclisleri kanalıyla ulusal çapta faaliyet gösteren gıda perakendecilerinin tarım ve gıda ürünleri ile hammadde alımlarını deprem bölgesindeki üreticilerden yapması amaçlanıyor.

E-TİCARET DESTEĞİ

TOBB e-Ticaret Sektör Meclisi kanalıyla başlatılan pazar yerlerinin, firmalardan komisyon almaması uygulamasının yaygınlaştırılması ve bölgedeki üreticilerin ön plana çıkarılması amaçlanıyor. Kargo masraflarının düşürülmesi için de girişimlerde bulunulacak. Hasar gören üretim tesislerinin tekrar faaliyete başlayabilmesi için oda ve borsalar vasıtasıyla ve üyelerin katkılarıyla teknik destek seferberliği başlatılacak. İstihdam için yıl boyunca çalışanlardan kesilen gelir vergisi ve sigorta priminin çalışanlara iade edilmesi de değerlendiriliyor. Böylece söz konusu kesintilerin çalışanlara ilave gelir olarak yansıtılmasının sağlanması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!