Sabancı ‘duyarlı liseliler’e ödül verecek

Güncelleme Tarihi:

Sabancı ‘duyarlı liseliler’e ödül verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 07:00

Sabancı Vakfı’nın 2007’den bu yana gerçekleştirdiği Uluslararası Filantropi Semineri’nde bu yıl, gençlerin filantropi alanına katılımlarını teşvik edecek yöntemler ele alındı.

Haberin Devamı

Seminer kapsamında düzenlenen panellerde hem başarılı örnekler anlatıldı hem de gençlerin beklentileri konusunda görüşler aktarıldı.

600 MİLYON GÖNÜLLÜ

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, dünya çapında bir milyar insanın aktif olarak gönüllülük yaptığını ve yaklaşık 3 gençten 1’inin gönüllülük faaliyeti yürüttüğünü söyledi. Sabancı, “Bu da demek oluyor ki dünya çapında yaklaşık 600 milyon genç, toplumsal sorunların çözümü için gönüllülük yapıyor. Ülkemizdeki genç nüfusun iyilik ve yardımseverlikle ilgili çok yönlü düşündüğünü bilmek ve bu duyarlılığa sahip nesiller yetiştiğini görmek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor” dedi.

Seminer kapsamında “Liseliler Arası Duyarlıyım Ödülleri” adındaki program da tanıtıldı. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından gençlerin toplumsal sorunlara olan duyarlılıklarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirilecek program sadece lise öğrencilerine açık olacak. Amaç hem farkındalık yaratmak hem de liselilerin sosyal sorumluluk projelerine katılımını teşvik etmek. Toplumsal değişimde aktif rol alan gençleri öne çıkarmayı da hedefleyen programda ilk ödüller 5 Aralık 2024 Dünya Gönüllüler Günü’nde sahiplerini bulacak. Başvurular ise, Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin web sayfasından Mayıs 2024 itibarıyla yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!