Rahatsız olsanız da nükleeri yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Rahatsız olsanız da nükleeri yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 21:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji yatırımlarına karşı çıkan çevrecilere sert mesajlar vererek, “Nükleer birilerini rahatsız ediyor. Yahu rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi yapacağız. Boşuna çaba harcamayın, bu kervan gidiyor, böyle de gidecek. Eğer mesele çevreyse çevreci sıfatını ben bunlara bırakmam” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan dün Beştepe’de düzenlenen 2017 yılında hayata geçirilen 8 bin 222 megavatlık 2 bin 774 elektrik yatırımları tesisisin toplu açılış töreninde konuştu. “Yıl bitmeden 6 bin 90 megavat gücünde bin 583 tesisi resmen ülkemize kazandırmış oluyoruz” diye konuşan Erdoğan, bu tesislerin kurulu güç bakımından yaklaşık yüzde 78’lik kısmının lisanslı, yüzde 22’lik kısmının ise kendi tüketimini karşılamaya yönelik olarak hayata geçirilen lisansız elektrik santrallarından oluştuğunu söyledi. Yıl sonuna kadar yaklaşık bin 191 adet toplam 2 bin 132 megavatlık elektrik üretim tesisini daha devreye alacaklarını kaydeden Erdoğan, “Santralların de hizmete girmesiyle sadece 2017 yılında toplam 2 bin 774 adet ve 8 bin 222 megavatlık tesis ülkemize kazandırılmış olacak. Böylece bir yılda devreye giren üretim santralları açısından yeni bir rekora imza atıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SAYILARI AZ, SESLERİ ÇOK

Ülkemizde sayıları az, fakat sesleri çok çıkan belli kesimlerin, enerji hamlelerini baltalamak için özel çaba harcadıklarını gördüklerini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu: “Boşuna çaba harcamayın, bu kervan gidiyor, böyle de gidecek. Çünkü bunların bu ülkede dikili taşları yok, bir dikili ağaçları yok. Bunlar sadece gelsinler, bu tür gösteriydi, şuydu buydu vesaire bu tür şeyleri yapıp kendilerine göre, kendilerini tatmin etsinler. Biz bu ülkede karanlık bir köy görmek istemiyoruz. Tüm tesislerimizin makinelerinin takır takır çalıştığı bir Türkiye’yi yaşamak istiyoruz. Bütün kömür rezervlerimizi en batıdan en doğuya kullanmak durumundayız. Bir takım marjinal örgütler, Türkiye’nin farklı yerlerinde bu sabotaj girişimlerinin sancaktarlığını yapıyor, milletin kafasında istifamlar oluşturmaya çalışıyor. Bir dönem ‘HES’leri, enerji ihtiyaçlarımızın karşılanması için değil, bölücü terör örgütüyle mücadele için inşa edildi’ yalanını ortaya attılar. Eğer hidroelektrik santrallar, bölücü örgütlerin hakikaten bu saldırılarında çok iyi bir engel teşkil ediyorsa, demek ki biz doğru yoldayız. Bu böyle devam edecek. Biz geldiğimiz zaman doğru dürüst zaten hidroelektrik santral da yoktu. Şimdi nükleere giriyoruz, tabi nükleer de birilerini rahatsız ediyor. Yahu rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi de yapacağız.”

Haberin Devamı

EKOLOJİ UZMANI KESİLDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjiyi kilovatsaatte ne kadar daha ucuza halka ulaştırma derdinde olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Bizim böyle bir derdimiz var ama bunların böyle bir derdi yok ki böyle bir anlayışı da yok. Onun için biz onu da yapacağız. Bu safsatalarının tutmadığını görünce bunlar ne yaptılar dümeni bu defa çevreciliğe kırdılar. Ömürlerinde bunlar bir ağaç dikmemiş bir fidana su vermemiş kişiler birden başımıza ekoloji uzmanı kesildiler. Gezi olayları sırasında insanımızın canına kast eden, esnafın dükkanını yağmalayan, polisimize kurşun sıkan vandalları üç beş ağaç için mücadele eden çevreci gençler diye pazarlamaya kalktılar. Baktılar bu etiket yurtdışındaki Türkiye düşmanı çevrelerde onlara prim kazandırıyor işi terör örgütünün broşürüne çevirdikleri gazetelerinde eli kanlı teröristleri ekolojik kahramanlar olarak sunmaya kadar vardırdılar. Öyle ki kim gerçekten samimi, çevreci kim bu işleri başka amaçlar için kullanan istismarcı inanın ayırt edemez hale geldik.”

Haberin Devamı

42 MİLYARLIK REKOR YATIRIM

ENERJİ Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 774 tesisle Türkiye tarihindeki en büyük yatırımı yaptıklarını kaydederek, şöyle konuştu: “Toplam üretim tesisi yatırım büyüklüğü 9 milyar dolar değerindeki bu kapasite, tarihimizde bir Türkiye rekoru. Sadece üretim yatırımı yapmıyoruz. İletim ve dağıtımda da kesintisiz ve kaliteli hizmeti sağlamak için iletim ve dağıtım altyapısına da 7.7 milyar TL’lik yatırımı da devreye almış oluyoruz. Bu tesislerin tamamının devreye alınmasıyla 2017’yi 42 milyar TL’lik rekor bir yatırımla tamamlayacağız. Uzun vadeli, öngörülebilir ve şeffaf politikalarla, Türkiye’yi enerji ve maden alanında dışa bağımlılıktan kurtaracak çok boyutlu bir politikayı hayata geçirdik. Elektrik fiyatlarına baktığımızda sanayide en ucuz elektriği veren AB ülkeleri arasında Türkiye’dir. Konutta da ikinci sıradadır. Tüm bu adımları her gün karşımıza ısıtılıp koyulan ‘Avrupa kömürden vazgeçiyor’, ‘nükleer santrallarını kapatıyor’; tüm bu yalanlara, engelleme girişimlerine rağmen vazgeçmeden dosdoğru atacağız.”

 

Haberin Devamı

ÇEVRECİ SIFATINI BUNLARA BIRAKMAM

 

“Mesele çevreyse bu ülkenin orman varlığını 21 milyon hektardan 22.5 milyon hektara çıkartan iktidar partisinin lideri olarak çevreci sıfatını ben bunlara bırakmam” diyen Erdoğan, “Gerçek manada çevreci olmayanları ifşa etmeyi de vazife biliyorum. Bu tür istismarları yapanlar kendilerini sol ve sosyalist gibi sıfatlarla tanımlıyorlar. Kimileri liberal gibi görünseler de hepsinin de yıldızını kazıyınca altından inanın bunlar çıkar” dedi.

SANTRALLARLA CANLI YAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Enerji ve Bakanı Berat Albayrak, Adana, Kırıkkale ve Muğla’daki santrallere canlı yayınla bağlandı. Muğla’daki rüzgar santrallarındaki türbinlerinin farklı bir hava oluşturduğunu belirten Erdoğan, “Her ne kadar Greenpeaceciler beğenmiyorsa da biz beğeniyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!