Pastırma, sucuk ve mantıya AB tescili

Güncelleme Tarihi:

Pastırma, sucuk ve  mantıya AB tescili
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 21:33

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu, Kayseri mantısı, Kayseri pastırması ve Kayseri sucuğunun coğrafi işaret tescili başvuru taleplerini kabul etti.

Haberin Devamı

Malatya kayısısı için de 3 yıllık değerlendirme süreci de sorunsuz tamamlandı ve tescil haberi bekleniyor. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Yavuz Tekelioğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kayseri pastırması, sucuğu ve mantısına coğrafi işaret tescili için AB Komisyonu’na yaptığı başvurunun kabul edildiği ve ilanının yapıldığını açıkladı. Türkiye’de AB Komisyonu tarafından coğrafi işaret tescili alınmış iki ürün olduğunu belirten Tekelioğlu, bu iki ürünün Gaziantep baklavası ile Aydın inciri olduğunu söyledi. Ayrıca başvurusu kabul edilen Kayseri pastırması, sucuğu ve mantısıyla birlikte 10 ürünle ilgili coğrafi işaret tescil sürecinin devam ettiğini belirten Tekelioğlu, bu ürünlerden Malatya kayısısı için sürecin tamamlandığını, bugünlerde Malatya kayısısı için de coğrafi işaret tescilinin açıklanması gerektiğini söyledi. Tekelioğlu, başvurusu kabul edilen diğer ürünlerin Taşköprü sarımsağı, Bayramiç beyazı, Aydın kestanesi, İnegöl köfte, Afyon sucuğu, Afyon pastırması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BEKLEYEN 322 ÜRÜN VAR

Coğrafi işretlerle ilgili ocak ayı başında sınai mülkiyet yasasının kabul edilmesinin son derece önemli bir gelişme olduğunu da kaydeden Tekelioğlu, “Bu yasa, coğrafi işaretlerle ilgili birçok yenilik getiriyor. Bunlardan biri de coğrafi işaret logolarının tescillenmiş ürünler üzerinde kullanılması. Türk Patent Enstitüsü’nde coğrafi işaretle ilgili dairenin kurulması, tescil süreleri ve maliyetlerinin azaltılması son derece olumlu gelişmeler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!