İşte BMW'nin SEMA'da sergileyeceği M modeli

Güncelleme Tarihi:

İşte BMWnin SEMAda sergileyeceği M modeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 12:58

Otomobilseverlerin merakla beklediği SEMA fuarında BMW tamamen karbon fiberden oluşan arka kanada sahip M3 sedan ve diğer M Perfromans paraçalarını yayınladı.

Haberin Devamı

Geleneksel M renklerine boyanan kanadın üzerinde "M Performance" yazısı dikkat çekiyor. Bu parça sadece M3 Sedan'a özel üretilecek ve 2017'nin ortasından itibaren piyasaya sürülecek. M3 ve ağabeyi M4 Coupe'de karbon fiber motor kapağı ve sürüş yüksekliğini 5 ile 20 mm arasında alçaltmaya imkân veren bir coilover süspansiyon sistemi bulunuyor. Araçlara daha sportif bir karakter katacak olan süspansiyonlar ayarlanabilir yay sabitine sahip.

M Performance kataloguna önde 19 inç, arkada 20 inç çapa sahip yeni hafif jantlar da eklendi. BMW, yeni alaşım jantların motorsporları programlarından türetildiğini ve ayarlık açısından optimize edildiğini kaydetti. 2017 yazından itibaren M2, M3 ve M4'te sunulacak olan yeni jantlar Las Vegas'taki fuarda Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklere sahip bir M3 üzerinde, siyah renkte sergilenecek.

Haberin Devamı

5817170f0f25443cdc33d828 (620×350)

BMW'nin 1 Kasım'da kapılarını açacak olan SEMA için hazırladığı M paketlerinin arasında ABD'ye özel versiyonlar da bulunacak. Hem M modellerinde, hem daha alt paketlerde, hem de amiral gemisi modeli 7 Serisi'nde sunulacak parçalar arasında yeni alaşım jantlar, spor egzoz sistemler, çeşitli karbon ve Alkantara dokunuşları bulunuyor.

F10 kodlu 5 Serisi ve SUV kardeşleri X5 ile X6'da ise uzaktan motor çalıştırma özelliği getirilecek. Sürücüler, standart anahtardan aktifleştirilebilen sistem sayesinde aracı uzaktan kumanda ile çalıştırabilecek ve kabin içi sıcaklığı önceden ayarlayabilecek.

Daha önce incelediğimiz 340i ve 440i modellerine ise performans güncellemesi geliyor. Turbo beslemeli, sıralı altı silindirli, 3.0 litrelik motorun gücü 35 bg arttırılarak 355 bg'e çıkarılacak. Tork değeri ise otomatik vitesli versiyonda 500 Nm'ye, manuel şanzımana sahip modellerde ise 484 Nm'ye yükseltilecek. Opsiyonel paket güncellemesi sayesinde araçların sıfırdan 96 km/s hıza ulaşma süreleri 0.2 saniye kısalırken, egzoza getirilen Sound Kit sistemi sayesinde otomobillerin sesi biraz daha agresifleşecek.

Haberin Devamı

BMW tüm bu ürünleri Salı günü SEMA Fuarı'nda sergileyecek.

İşte BMWnin SEMAda sergileyeceği M modeli
Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!