Kiraladığınız araba çalınırsa ne yapmalısınız?

Güncelleme Tarihi:

Kiraladığınız araba çalınırsa ne yapmalısınız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 11:20

Türkiye'de her gün 60'ın üzerinde araba hırsızlığı yaşandığını varsayarsak tedbirli olmak gerektiği ortada. Peki, kiraladığınız araç çalınırsa ne yapmalısınız?

Haberin Devamı

Yeni kiraladığınız aracınızla haftasonu tatiline çıktınız ve aracınız park ettiğiniz yerde yok! Kiralık araçların çalınma riski azımsanmayacak oranda yüksek. Bu tip senaryolar aslında çok da yabancı değil. Türkiye'de her gün 60'ın üzerinde araba hırsızlığı yaşandığını varsayarsak tedbirli olmak gerektiği ortada. Peki, kiraladığınız araç çalınırsa ne yapmalısınız?

1. ARACINIZI KİRALADIĞINIZ FİRMAYA HABER VERİN

Kiraladığınız araba çalınırsa ne yapmalısınız

Aracınızın çalındığını anladığınız andan itibaren hemen aracınızı kiraladığınız rent a car firması ile iletişime geçmelisiniz. Pek çok rent a car firması araçlarını GPRS üzerinden takip ettiği için aracın bulunma ihtimali de oldukça yüksek. Burada yapmanız gereken aracın çalındığına dair polis tutanağı tutturmak ve aracın anahtarı ve ruhsatı ile birlikte kiralama şirketine bunları ulaştırmak.

Haberin Devamı

2. POLİS TUTANAĞI TUTTURUN

Kiraladığınız araba çalınırsa ne yapmalısınız

Araç çalındıktan sonra polis tutanağı tutturmanız gerekir. Polis sizden araç bilgisi, olay yeri ve saati hakkında detaylı bilgi isteyecektir. Aracın ruhsatından araç plakası, modeli, rengi gibi bilgileri öğrenerek polise bu bilgileri verebilirsiniz.

3. ÇALINAN ARACIN PARASINI KİMİN ÖDEYECEĞİNİ ÖĞRENİN

Araç kiralama şirketlerinin çoğu araçların çalınma ihtimaline karşı araçları kaskolatıyor. Bunun yanında araç kiralayan kişinin dikkat etmesi gereken noktalardan biri ise araç ruhsatı ve anahtarları araçta bırakmamak. Araç kiralama şirketine teslim edilmeyen araç ruhsatı ve anahtarlar kiralayanın araç bedelini üstüne alma ihtimaline yol açar. Bunun yanında araç kiralama şirketine haber vermek ve tutanak tutturmak da önemli konular arasında.

ARAÇ KİRALARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Araç kiralarken kurumsal ve güvenilir rent a car şirketlerini tercih etmek gerekiyor. Araç ruhsatını ve anahtarları araçların içi yerine yanınızda bulundurmanız aracın çalınması gibi durumlarda araç kiralama şirketlerinin sorumluluğu üzerlerine almasını sağlar. Ayrıca aracı güvenli ve kalabalık yerlere park etmeniz araç güvenliği açısından önemli. Aracınızı sokaktan görebileceğiniz bir yere tercihen aydınlık bir park yerine bırakmanız aracın güvenli bir konumda durmasına yardımcı olur. Sakin yerler yerine kalabalık yerlere aracınızı bırakmak hırsızlık ve çalınma ihtimaline karşı aracı korur. Evinizin kapalı otoparkı arabanızı park edeceğiniz en güvenli ortamlardan biridir.

Haberin Devamı

Kiraladığınız araba çalınırsa ne yapmalısınız

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!