OSB’lere 2 bin dijital elçi yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

OSB’lere 2 bin dijital elçi yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2024 07:00

Dijitalleşme yarışı, bu büyük dönüşümün olmazsa olmazı yetenek yetiştirme alanında da sürüyor. Geçen yıl 400 firmanın katılımıyla OSB’lere 1000 dijital elçi yetiştiren Vodafone Business, bu yıl 1000 dijital elçi için daha yola çıkıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Küresel ticaretteki rekabetin her geçen gün daha da zorlaşması üretimden pazarlama ve satışa kadar her alanda şirketleri daha fazla dijitalleşmeye itiyor. Yeni koşullara ayak uydurmaya çalışan işletmeler de üretimdeki verimliliklerini ve cirolarını artırabilmek için, üretimlerini dijital teknolojilere entegre etmek zorunda.

Bu ihtiyaca cevap verebilmek için organize sanayi bölgeleriyle işbirliğine giden ve ilk yıl 400 firmanın katılımıyla OSB’lere 1000 dijital elçi yetiştiren Vodafone Business, bu yıl 1000 dijital elçi daha yetiştirerek, toplamda 2 bin dijital elçiye ulaşmayı planladığını duyurdu. Bu kapsamda OSB Dijital Dönüşüm Programı’nda ikinci dönemin başladığını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, “Programımızın ikinci döneminde OSB’lerin dijital çağa ayak uydurmasını hızlandırmak ve şirketlerimizi çağın gerekliliğine hazırlamak hedefiyle 1000 kişiye daha eğitim verirken, 400’ün üzerinde de işletmeye dokunmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

FATURADA TASARRUF

Programın çıktıları, Gaziantep’te düzenlenen bir etkinlikle anlatıldı. Müfredatını Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin oluşturduğu derslerle djitalleşme eğitimi veren Vodafone Business’ın davetiyle Kurt Kumaş Fabrikası’nın eğitime katılan çalışanlarını ziyaret ettik. Çalışanlarla eğitimin etki analizi üzerine görüştük. Dijitalleşme eğitimi sonrası özellikle elektrik faturasında tasarruf sağlamaya başladıklarını anlatan bir fabrika yetkilisi, bu durumun üretim güçlerini artırdığı bilgisini verdi.

Özlem Kestioğlu da “Yeni dönemde hedefimiz, büyük ya da küçük çaplı olması fark etmeksizin OSB’lerdeki tüm işletmelerimizin yanında olabilmek. Vodafone Business olarak OSB’lerde faaliyet gösteren her ölçekteki işletmenin bu yeni dijitalleşme çağına hızlı bir şekilde geçmelerini desteklemeye; şirketlerin daha akıllı, daha hızlı ve daha esnek olmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SANAYİ ÜRETİMİNİN YÜZDE 45’İ OSB’LERDE

VODAFONE’un Gaziantep’teki basın toplantısına katılan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin mesleki eğitimden teknolojiye, ihracattan dijitalleşmeye geniş bir yelpazede kritik rol oynadıklarına dikkat çekti. Bu kapsamda Kütükcü, şu bilgileri verdi: “81 ilde toplam 400 organize sanayi bölgemiz var. 67 bin sanayi işletmesinin faaliyet gösterdiği organize sanayi bölgelerimiz, toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor. Organize sanayi bölgelerimiz 2 milyon 620 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlıyor.”

Haberin Devamı

HANGİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Programın yeni döneminde OSB’lerdeki KOBİ ve işletmelerin dijital dünyada var olmayı öğrenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda dijital kanalların uygun ve nitelikli olarak kullanılması, nesnelerin interneti, yapay zekâ, bulut uygulamaları, iş sürekliliği ve Endüstri 4.0’a giden yolda dijital altyapının oluşturulması konularında farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Ekonominin belkemiğini oluşturan KOBİ’lere verilen eğitim programının ikinci döneminde şu konular işlenecek: Dijital Dönüşümün Sanayi ve KOBİ’lere etkisi, Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), Bulut Bilişim ve 5G, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Üç Boyutlu Yazıcı, Blok Zincir, Dijital Liderlik, Dijital Kültür ve Dijital Pazarlama.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!