Okul servisleri için yönetmelik çıktı hazırlıklar hız kazandı

Güncelleme Tarihi:

Okul servisleri için yönetmelik çıktı hazırlıklar hız kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 12:35

Geçen yıl bir öğrencinin okul servisinde unutulması ve akşama kadar minibüsün içerisinde havasızlıktan hayatını kaybetmesi sonucu okul servisleriyle ilgili yeni yönetmelik hazırlandı. Okul servisi işletmecileri, araçlarda çocukların unutulmasını önleyecek sistemler geliştirmeye başladı.

Haberin Devamı

TATSIZ hadiselerin bitmesi için çalışan firmalar okul servislerinde güvenli yolculuk yapılabilmesi için yeni yönetmeliğe uygun donanımlar geliştirmeye başladı.

Bunlardan yerli Brobus şirketi, okul servislerine uyguladığı donanımlarla çocukların araçta kalmalarını engelleyecek sistemler geliştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Brobus Araç Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karaoğlu, “Velilerimizin huzuru, çocuklarımızın güvenliği için en iyi çözümleri üretmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

ARAÇ KAPALIYKEN İÇERİDE KİMSE KALMAYACAK

Brobus’un ürettiği tüm araçları, Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere uygun olarak güncellediğini belirten Karaoğlu, aracın kapatıldıktan sonra da aktif olan algılayıcılar sayesinde çocukların artık daha güvende olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Deniz Karaoğlu, “Brobus Okul Servis Araçları'nda, araç içindeki yolcuların dışarıdan da görünmesini sağlayan renksiz yan camları, arka yarasa ve ön sağ/sol/burun kamera sistemi, 30 gün süresince kayıt tutabilen araç içi kamera ve araç takip sistemi, 3 noktadan bağlantılı ayarlı emniyet kemerli kolçaklı basınç algılayıcılı yolcu koltukları, araç park edildikten sonra koltuklarda yolcu bulunması veya algılayıcı arızası durumunda sürücüye sesli ve görsel ikaz veren yolcu izleme ekranı ve tavandan üflemeli klima sistemiyle yeni yönetmeliğin tamamı karşılanıyor.” dedi.

TÜM ARAÇLARA UYGULANABİLİYOR

Okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen Okul Servisi talepleri ve yeni Okul Servisi Yönetmeliğini karşılayan araçları hakkında konuşan Brobus Araç Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karaoğlu "Ülkemizde, yarısına yakını İstanbul'da olmak üzere 45 binden fazla Okul Servisi bulunuyor. Milyonlarca öğrencinin okul ulaşımını sağlayan profesyonellerin yeni yönetmeliğe uygun araç taleplerinin karşılanması için profesyonel bir yaklaşım gerekiyor. Üst yapı sektörünün önemli aktörlerinden birisi olarak kendimizi bu konuda sorumlu hissediyoruz. Bu nedenle Brobus olarak en çok tercih edilen araç markalarıyla yaptığımız anlaşmalar, kurduğumuz altyapı ve uyguladığımız üretim teknikleriyle, uzun ömürlü ve sorunsuz araçlar üretiyoruz. Brobus, servis profesyonelleri için 16+1 ve 19+1 koltuk opsiyonlu yeni standartlara uygun Citroen, Fiat, Ford ve Peugeot marka Okul Servisi üretmekte" diye konuştu.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!