Ofis kiraları artıyor

Güncelleme Tarihi:

Ofis kiraları artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 07:00

A sınıfı ofis piyasası, ticari gayrimenkul ve lojistik sektörlerinde profesyonel danışmanlık hizmeti sunan Alfa Invest’in geçen yılı mercek altına alan raporu yayınlandı.

Haberin Devamı

Buna göre; İstanbul A sınıfı ofis arzı 7.4 milyon metrekareye yükseldi. A sınıfı ofislerdeki boşluk oranı, artan talep ve MIA (Levent-Maslak) bölgesinde yeni ofis arzının olmaması sebebiyle düşüş eğilimini sürdürdü. 2023 yıl sonu itibariyle MIA bölgesinde A sınıfı ofislerdeki boşluk oranı yüzde 8.4 olarak gerçekleşti. Boşluk oranlarının düşüş eğiliminde olması, ofis kiralarındaki yükselişi etkiliyor. 2023 yıl sonu itibarıyla en yüksek aylık metrekare kira bedeli 40 dolar, TL bazında ise 1.100 TL olarak gerçekleşti.

Araştırmaya göre şirketler fiyat ve arz sorunu nedeniyle yeni bölge arayışında. İstanbul’da Avrupa Yakası için Ayazağa–Seyrantepe–Kağıthane, Anadolu Yakası için ise Küçükyalı–Maltepe–Kartal bölgelerinde talep artışı yaşanıyor. Ofis piyasası ile ilgili değerlendirme yapan Alfa Invest Direktörü Umut Arıkan, “2023 yılı kira seviyesinin arttığı, boşluk oranının ciddi seviyede düştüğü bir yıl oldu. Kira seviyesi yüzde 33 oranda artarken boşluk oranı yüzde 48 oranda düşüş gösterdi. Kısıtlı mevcut stok sebebiyle boşluk oranlarındaki düşüş ve kira rakamlarında artış eğiliminin bu yıl da devam etmesini bekliyoruz. 2024 yılında metrekare kira rakamının 45 doları ve üstünü görmesini bekliyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!