MEMUR ZAMMI 2022 ne kadar olacak ve ne zaman belli olacak? 2022 memur maaşı temmuz zammı için son açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

MEMUR ZAMMI 2022 ne kadar olacak ve ne zaman belli olacak 2022 memur maaşı temmuz zammı için son açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 07:11

Memur maaşı temmuz zammının ne kadar olacağı gündemde yer alamaya devam ediyor. Her yıl ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam oranı enflasyon rakamları ile belirleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamalarına göre 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere zam oranının yapılması bekleniyor. Temmuz ayında haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından rakam netleşecek. Gözler şimdi 2022 memur zammı oranında. Peki, memur zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 memur maaşı zammı hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Memur zammı 2022 için geri sayım başladı. Yaklaşan temmuz ayı ile birlikte milyonlarca memur zam oranına odaklandı. Her yıl ocak ve temmuz aylarında maaşlara zam alan memurların yılın ikinci yarısında alacakları zam oranı enflasyon oranları ile belirlenecek. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, 'Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak.' dedi. İşte, memur maaşı temmuz zammı ile ilgili ayrıntılar.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emekli maaşlarına enflasyon oranına göre zam yapılacak. Enflasyon farkı oluşması durumunda memur maaşlarına bu oran da yansıtılacak. Henüz ne kadar zam yapılacağı netleşmedi. Ocak ayında enflasyon yıllık yüzde 48,69, şubat ayında enflasyon yüzde 54.44, mart ayında yüzde 61.14 oldu. Temmuz ayında haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından rakam netleşecek.

Haberin Devamı

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak." dedi.

BAKMADAN GEÇME!